La xinesa Umidigi i l’alemana Gigaset també cancel·len la seva participació al Mobile

Ja són 8 les grans companyies que han suspès la seva participació al congrés per por al coronavirus

La companyia xinesa Umidigi i l’alemanya Gigaset també han decidit cancel·lar la seva participació al Mobile World Congress de Barcelona pel coronavirus, segons ha anunciat a través de les xarxes socials. En un escrit, Umidigi ha informat que prefereix mantenir els seus empleats “treballant en un ambient segur i en quarantena per respectar tota la resta de gent del món”. Per la seva banda, Gigaset “ha valorat les implicacions i riscos que suposa el brot de coronavirus”, segons un comunicat remès a Europa Press, i “després d’una anàlisi detallada del seu impacte” ha decidit cancel·lar la seva presència al MWC.

Umidigi i Gigaset fan pujar a 8 les cancel·lacions de grans companyies per aquesta edició del MWC, després de la retirada de Sony, Amazon, LG, Ericsson, Nvidia i NTT Docomo. El congrés afronta la seva edició més difícil, malgrat que en realitat no s’ha produït cap contagi d’aquesta l’epidèmia a Catalunya. Les autoritats catalanes i l’organització mantenen que la cita se celebrarà com estava previst, entre el 24 i el 27 de febrer a Barcelona.

Umidigi fabrica telèfons mòbils intel·ligents i té seu a la ciutat de Shenzhen. Fundada fa 8 anys, s’ha fet coneguda aquest 2019 pels seus dispositius de baix preu, que va llançar al mercat el juliol. La multinacional Gigaset AG, abans denominada Siemens Home and Office Communication Devices, té seu a Munich i destaca sobretot com a fabricant de telèfons domèstics sense cable.

Samsung i Xiaomi es queden

Per altra banda, també hi ha empreses clau del sector que mantenen la seva voluntat d’assistir al congrés. És el cas de Samsung, que té previst ser al Mobile malgrat les baixes d’altres companyies pel coronavirus. Fonts de l’empresa sud-coreana han informat al TOT Barcelona que la companyia “manté els plans que tenia respecte al MWC”. Preguntades sobre si descarta cancel·lar la participació, han preferit no fer cap comentari.

El fabricant tecnològic xinès Xiaomi també ha confirmat a través d’un comunicat la seva presència al MWC de Barcelona, esdeveniment al què assistirà “com estava planejat” per presentar els seus “últims models de telèfons intel·ligents i altres dispositius intel·ligents” el proper 23 de febrer. Això sí, ha anunciat que aplicarà mesures de seguretat i que s’ha d’assegurar que els seus empleats i executius de la Xina no tinguin símptomes i que duguin un mínim de 14 dies fora de país abans d’assistir a l’esdeveniment del MWC.

La Generalitat preveu que les baixes tinguin un impacte “petit”

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha reiterat aquesta tarda que el congrés es celebrarà “amb la més absoluta normalitat” tot i el degoteig de baixes d’expositors. En una compareixença de premsa per traslladar un missatge de “calma absoluta”, ha assegurat que “no hi ha motius” per tenir por de l’epidèmia a Catalunya i tampoc per a no celebrar la gran cita mundial de telefonia mòbil. Segons ha dit, la Generalitat, el govern espanyol, l’Ajuntament de Barcelona i la Fira mantenen reunions “diàries” per a monitorar la situació.

Puigneró també ha relativitzat l’impacte de les cancel·lacions. El conseller considera que la xifra de baixes és “molt petita” en un esdeveniment que ha de comptar amb 2.400 empreses. Tot i que “és d’hora” per a fer una valoració acurada, ha dit, “l’impacte econòmic hauria de ser petit”. El Govern s’ha posat en contacte amb l’organitzadora, la GSMA, per a traslladar-los que les administracions s’estàn coordinant per a organitzar “el millor Mobile”, una conversa “breu” en la qual el conseller delegat, John Hoffman, ha agraït al president de la Generalitat, Quim Torra, la gestió que s’està fent del cas, ha explicat el conseller.

“A Catalunya hi ha 0 casos de coronavirus i el Govern treballem perquè el MWC es pugui desenvolupar amb la més absoluta normalitat”, ha insistit Puigneró. Segons ha dit, l’Executiu “està preparat” no només per organitzar el congrés de telefonia sinó per “actuar en cas que hi hagués qualsevol possible sospita” de contagi per coronavirus. Ha reconegut que “no pot assegurar” que es produeixin més baixes, però ha afirmat que “no li consta” que empreses importants per l’esdeveniment com Huawei o Samsung vulguin cancel·lar la seva participació.

L’organitzadora del congrés, la GSMA, ha anunciat que es duran a terme més actuacions de prevenció per a evitar un possible contagi del virus. Per exemple, es netejaran els micròfons a cada intervenció, es col·locaran més dispensadores i es recomana no donar la mà. En la mateixa línia, la Generalitat reforçarà els serveis sanitaris als voltants del MWC i s’assegurarà que hi ha un telèfon d’atenció 24 hores per atendre emergències, ha dit el conseller. “No podem permetre que se’ns inoculi el virus de la por, cosa que crearia un alarmisme absolutament injustificat”, ha afegit.

Més informació

Comentaris

    Poca-solta 10/02/2020 7:13 pm
    Doncs jo no tinc pas gaire clar si hi aniré a tafanejar o no.

Nou comentari