Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Salut farà a domicili les proves de coronavirus per evitar contagis als hospitals

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que Salut es desplaçarà al domicili de les persones que demanin fer-se la prova de verificació del coronavirus. Aquesta és una de les mesures anunciades aquest dissabte per la titular de Salut des de la seu central del SEM a l’Hospitalet de Llobregat.

També ha anunciat que estan treballant perquè en els propers dies les persones afectades “sense simptomatologia i que estan en estat lleu, que són la majoria, no cal que estiguin ingressades en un centre hospitalari i puguin estar a casa”. També s’ha donat a conèixer que els dos familiars infectats de Sant Cugat del Vallès treballen en el sector sanitari.

“Des d’ahir al vespre, les persones que requereixen fer la prova per comprovar si han estat infectats pel coronavirus, ja no cal que es desplacin a un centre sanitari, se’ls farà la prova a domicili”, ha detallat la titular de Salut. Qui pensi que pot patir la malaltia haurà de seguir trucant en primera instància al 061, telèfon a través del que un metge els atengui. Els serveis d’epodemiologia estudiaran si el cas compleix criteris de sospita i si és pertinent una ambulància del SEM anirà al seu domicili per recollir les mostres necessàries i fer la prova.

La conselleria també treballa perquè en els propers dies pugui canviar també el seguiment dels casos confirmats i els pacients lleus puguin ser atesos a casa en lloc d’estar ingressats durant dies a l’hospital. El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha explicat que el cas confirmat ahir a la nit a Sant Cugat és una dona de 58 anys que s’hauria contagiat a través d’un pacient a Alemanya. És professional sanitària però no va ser infectada a Catalunya. En analitzar-se el seu entorn personal, un familiar de la dona –un home de 59 anys– ha donat positiu. També es tracta d’un professional de la salut que no va ser infectat a la feina.

Nou comentari

Comparteix