El segon cas de coronavirus a Catalunya és un noi de 22 anys ingressat a l’Hospital Clínic de Barcelona. El jove havia viatjat a Milà (Itàlia) entre els dies 22 i 25 de febrer. Aquest dimarts a la tarda va anar a urgències de l’hospital per iniciativa pròpia, per l’inici de símptomes lleus com mal de coll i una febre moderada (37,5º). “Un quadre de refredat molt banal”, ha resumit el secretari de Salut Pública, Joan Guix, en roda de premsa aquest migdia juntament amb la consellera de Salut, Alba Vergés.
Se li va fer el test per detectar si podia ser coronavirus, arran de l’estada en un país focus de la malaltia, i aquest dimecres al matí s’ha conegut el resultat positiu de la prova. “Ara estem identificant contactes possibles del noi i aconsellant-los aïllament domiciliari”, ha explicat.
La consellera s’ha referit també a la pacient italiana de 36 anys confirmada ahir com a primer cas a Catalunya. Té un “quadre clínic lleu” i “evoluciona bé”, ha dit Vergés. El seu entorn immediat està en quarentena i són ja 33 persones. A més ha confirmat que 8 casos sospitosos que Salut investigava ahir han donat negatiu. “Són casos importats [de l’estranger], no hi ha transmissió local al nostre país”, ha insistit Vergés. Un d’ells és un cas al carrer Topazi de Gràcia que s’havia virualitzat a les xarxes socials i ha resultat una falsa alarma.
Pel que fa a l’alarma que ha creat el cridaner vestuari del personal del SEM a Gràcia, la doctora Assumpta Ricard, gerent del CatSalut, ha asseverat que “no està justificat” però ha acceptat que “a vegades si no tens un material uses un altre”. Els treballadors que van atendre el cas sospitós havien usat una granota groga de cos sencer, tot i que segons Ricard no calia. El material establert pel protocol, ha enumerat, són “guants, mascaretes tipus ffp2 i ffp3, protecció ocular, davantal de màniga llarga i per descomptat rentat de mans”.