Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els transportistes causen retencions contra l’encariment del carburant
  • CA

La indignació dels transportistes per l’encariment del carburant s’ha deixat sentir aquest matí a les rondes de Barcelona. Centenars de camioners han secundat la convocatòria per circular en una marxa lenta de protesta a les rondes de Barcelona, on han fet sonar els clàxons i han alentit la velocitat.

La comitiva, sorollosa, ha provocat algunes retencions en punts de les rondes. El Servei Català de Trànsit ha informat que s’han format uns tres quilòmetres de cua aquest migdia a la ronda de Dalt en direcció Llobregat.

Els transportistes s’han concentrat aquest matí a la Zona Franca, on l’aturada iniciada la setmana passada ja va causar problemes en l’arribada de mercaderies a Mercabarna. Els camioners han iniciat allà un recorregut en què han voltat el traçat sencer de les rondes que circumden Barcelona, ocupant un sol carril.

La protesta està convocada per la Plataforma en Defensa del Sector del Transport. “Representem el 85% del transport nacional i internacional. No som una minoria com diu la ministra, ni uns radicals ni pertanyem a la ultradreta”, ha assegurat Miguel Ángel Maqueda, membre de la Plataforma i organitzador de la marxa lenta de Barcelona. “Som famílies que ens n’anem a la fallida per l’augment de costos, treballem a pèrdues i necessitem ajuda urgent”, ha continuat Maqueda.

la principal reivindicació de la Plataforma en Defensa del Sector del Transport és que s’apliqui per llei un mínim per cobrir un trajecte, establert a l’Observatori de Costos. “Hauria de ser similar al Salari Mínim Interprofessional dels assalariats. I, si es cobra per sota, poder denunciar-ho”, ha precisat Maqueda. “Sabem perfectament que hi ha clients que paguen 600 euros per un servei i a nosaltres només ens n’arriben 150. I som qui posem el camió, el gasoil i la feina. La resta de diners qui se’ls queda?”, s’ha preguntat en veu alta el membre de la Plataforma en Defensa del Sector del Transport, que lamenta que la ministra de Transports només hagi convocat aquest dilluns a la patronal del Comitè Nacional de Transport per Carretera (CNTC).

“No desconvocarem cap vaga”

“La CNTC no ens representa. Si la ministra Raquel Sánchez no parla amb nosaltres i fa cas de les nostres reivindicacions, no desconvocarem cap vaga”, ha avisat Maqueda, que ha posat un exemple de la “situació límit” que viuen molts camioners aquests dies. “L’any passat un dipòsit ple de 550 litres em costava 450 euro més IVA. Doncs bé, el dia 1 d’aquest mes el preu em va pujar a 612 euros i el dia 7 de març em va costar 712 euros més IVA”, ha calculat el membre de la Plataforma en Defensa del Sector del Transport. “Estem pagant més del doble i això és insostenible. Abans el preu del gasoil representava el 30% dels costos i ara és el 60%”, ha lamentat Maqueda.

El president del grup parlamentari de Vox, Ignacio Garriga, s’ha apropat a la zona per donar suport a la marxa lenta dels camioners. Aquesta marxa lenta arriba després que la setmana passada alguns piquets es concentressin als accessos de Mercabarna, que juntament amb la impossibilitat que arribessin alguns productes va causar un descens del 38% en l’entrada de peix, com per exemple el procedent de Galícia, i d’un 20% de fruita, especialment la que havia d’arribar des d’Andalusia. Paral·lelament, per a aquest dimecres hi ha diverses mobilitzacions convocades per sindicats i associacions d’autònoms i consumidors, entre d’altres.

Més notícies
El Port de Barcelona en una imatge d'arxiu / Port de Barcelona
Creixement del tràfic de mercaderies del 8% al Port de Barcelona
Notícia: Creixement del tràfic de mercaderies del 8% al Port de Barcelona
Comparteix
Els dos primers mesos de l'any registren un balanç positiu respecte del mateix període de l'any passat
Un treballador de Mercabarna col·loca producte a una de les parades de fruites i verdures / Ethan López (ACN)
La vaga de transportistes redueix l’estoc de peix i fruita a Mercabarna
Notícia: La vaga de transportistes redueix l’estoc de peix i fruita a Mercabarna
Comparteix
El mercat majorista xifra els descensos en un 38% i un 20%, respectivament
La superilla de Sant Antoni, amb gent caminant, en una imatge d'arxiu / Ajuntament
Limitació horària per distribuir mercaderies a la superilla de Sant Antoni
Notícia: Limitació horària per distribuir mercaderies a la superilla de Sant Antoni
Comparteix
La càrrega i descàrrega es condensa entre 9.30 i 16.00 hores a partir de dilluns que ve
Imatge d'arxiu de la ronda Litoral / ACN
La ZBE acaba amb 600.000 trajectes de vehicles contaminants en dos anys
Notícia: La ZBE acaba amb 600.000 trajectes de vehicles contaminants en dos anys
Comparteix
L'Ajuntament assegura que s'han evitat 125 morts prematures anuals des de la implementació de la mesura

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa