Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Creixement del tràfic de mercaderies del 8% al Port de Barcelona
  • CA

El Port de Barcelona es va recuperant. Almenys així ho indiquen les dades, facilitades per la mateixa institució aquest dilluns. El tràfic de mercaderies creix un 8% al Port de Barcelona en els dos primers mesos de l’any, respecte del mateix període de l’any passat. El tràfic total de productes ha sumat 11,3 milions de tones entre gener i febrer.

Aquesta dada positiva és en bona part deguda a la forta pujada dels líquids a granel, un grup de mercaderies que registra un moviment de 2,1 milions de tones. “Aquest bon comportament dels líquids ve donat, principalment, pel notable augment registrat pel gas natural (213%), els biocombustibles (155%) i la benzina (85%)“, assegura el Port, a través d’un comunicat. La institució explica que, arran del tancament del gasoducte Magreb Europa (Algèria-Cadis), s’ha incrementat el subministrament de gas natural liquat (GNL) via marítima al mercat espanyol i alhora també s’han diversificat els orígens de les importacions. A Barcelona s’ha rebut GNL procedent d’EUA, Centreamèrica i Golf Pèrsic.

Pel que fa als contenidors, aquest tràfic ha sumat 557.501 TEU -l’equivalent a un contenidor estàndard de 20 peus- el que suposa un 6,3% menys que el moviment registrat en el mateix període de 2021. “Aquest descens és degut, principalment, al descens registrat pels contenidors de trànsit (-12,4%)”, raona el Port. D’aquesta forma, els contenidors plens d’exportació pateixen una caiguda del 3,7%. Per contra, les importacions de contenidors plens augmenten un 4,9% respecte als dos primers mesos de 2021.

Per països, la Xina continua sent el principal client del Port de Barcelona, tant en la importació com en l’exportació, amb una quota de mercat del 29%. El segueixen els Estats Units, amb una quota del 6%; Turquia (5%), l’Índia (4,2%) i Corea del Sud (3,3%). D’altra banda, les unitats de transport intermodal (UTI), transportades majoritàriament en els serveis que connecten el Port de Barcelona amb diverses destinacions d’Itàlia i del nord d’Àfrica, han augmentat un 16% si ho comparem amb el mateix període de l’any anterior. Concretament, sumen 63.501 unitats.

Tot i les dades positives d’alguns tràfics, en aquest inici d’any es manté la tendència negativa d’un dels sectors més castigats per la pandèmia: els vehicles. La caiguda fins al mes de febrer és del 27,5%, amb un moviment de 58.736 unitats.

Més passatgers

On sí que es registren valors positius és en el passatge, perquè enguany es registren 47.943 passatgers de creuers durant els dos primers mesos de l’any. En aquestes mateixes dates de l’any passat el tràfic de creuers estava prohibit als ports de l’Estat a causa de les restriccions arran de la pandèmia. En el cas dels ferris, el creixement és molt remarcable, d’un 103,2%, i ha arribat als 101.638 passatgers, xifra el Port de Barcelona.

Més notícies
Carlos Martín, al pesquer Bonamar Dos, aturat per l'encariment del combustible / Jordi Play
L’encariment del carburant ofega els últims pescadors de Barcelona
Notícia: L’encariment del carburant ofega els últims pescadors de Barcelona
Comparteix
La minvant flota pesquera es queda a terra fins el 8 de juny a causa de la pujada dels costos, que ha enfonsat el jornal a 20 euros a la setmana en alguns vaixells
El superiot rus retingut a Barcelona
Madrid bloqueja el superiot d’un oligarca rus al Port de Barcelona
Notícia: Madrid bloqueja el superiot d’un oligarca rus al Port de Barcelona
Comparteix
És un estret col·laborador de Putin, van servir junts al KGB, i és l'actual conseller delegat de l'empresa d'armament Rostec
El iot 'Dilbar', atracat al Port de Barcelona / Chris Couderc / Flickr
Un iot rus de luxe habitual a Barcelona, requisat per la guerra d’Ucraïna
Notícia: Un iot rus de luxe habitual a Barcelona, requisat per la guerra d’Ucraïna
Comparteix
El 'Dilbar' és propietat del multimilionari Alisher Usmanov, sancionat arran de l'atac ordenat per Putin
Presentació de resultats del 2021 del Port de Barcelona G.A
El Port de Barcelona planta cara a la pandèmia amb el tràfic de mercaderies
Notícia: El Port de Barcelona planta cara a la pandèmia amb el tràfic de mercaderies
Comparteix
La xifra de negoci ha crescut un 9% respecte el 2020. El Port ha acollit 500.000 creueristes, més del doble del que s'havia previst el juny del 2021 amb la recuperació de l'activitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa