El superiot Valerie, de l’oligarca rus Serguei Txemezov, ha estat immobilitzat al port de Barcelona en aplicació de les sancions aprovades per la Unió Europea contra Rússia per la guerra contra Ucraïna. Així ho ha comunicat el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma). Ara Madrid demanarà informació que constati la titularitat real del vaixell d’esbarjo privat. En concret, es constarà si la propietat, tinença o control del vaixell correspon o no a una persona física o jurídica inclosa a la llista de persones i entitats sancionades pel Consell Europeu.

Segons sospita l’Estat, la nau està vinculada, a través d’un complex entramat de societats, amb el magnat rus. Txemezov és un exagent del KGB molt proper al president rus i actualment ocupa el càrrec de conseller delegat de Rostec, un grup empresarial estatal rus dedicat a la tecnologia per a la defensa i la seguretat. L’embarcació, valorada en 140 milions de dòlars i de 85 metres d’eslora, està atracada a Barcelona per fer-hi tasques de manteniment i reparació. Du la bandera de les illes de Sant Vicent i les Grenadines i té capacitat per a 17 persones en vuit suites.

El megaiot es troba amarrat a la drassana MB 92 de reparació i manteniment de superiots del Port de Barcelona, ​​i ja estava llest per sortir a navegar. “És el primer que es reté de manera provisional a l’Estat des que s’acordessin les sancions a Rússia”, ha informat el govern espanyol en un comunicat.

La Capitania Marítima de Barcelona, ​​dependent de la Direcció General de la Marina Mercant, serà l’encarregada de garantir la seguretat del vaixell, de la navegació, de la tripulació i del port de Barcelona. Sigui com sigui, serà immobilitzat si pertany a persones o entitats incloses a la llista del Consell Europeu.

Nou comentari

Comparteix