Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els aliments que escassegen a Barcelona per la vaga del transport

La vaga del transport a causa de l’encariment del carburant ja s’està deixant notar en els mercats de Barcelona. Mercabarna admet que s’han produït dificultats aquest dimecres al matí per rebre productes i, en certs tipus d’aliments, comptabilitza un 50% menys de les mercaderies habituals que rep. El mercat que proveeix als paradistes de la ciutat descarta qualsevol risc de desabastiment en els comerços els pròxims dies, si bé sí que escassegen alguns productes arran de la protesta de part del sector del transport.

L’impacte és més notori en aliments com albergínies, pebrots, carabassons o maduixots, ha assenyalat l’Associació Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Mercabarna (AGEM), que ha alertat aquest dimecres dels primers efectes de la vaga de transports. En aquest sentit, la patronal ha confirmat una reducció en la distribució de determinats productes. A partir d’aquest dimecres, s’ha vist reduïda “considerablement” l’entrada de camions procedents del sud de l’Estat espanyol i, per tant, ha caigut també l’arribada de producte fresc procedent d’importants zones productores com Almeria, Granada, Màlaga i Huelva.

En tot cas, l’Associació Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Mercabarna coincideix amb el diagnòstic de Mercabarna i ha tractat de tranquil·litzar descartant que, per ara, la vaga pugui provocar un desabastiment generalitzat al mercat majorista. Amb tot, l’AGEM fa una crida a trobar una solució al conflicte per evitar mals majors.

A la vaga de transportistes se suma l’aturada del sector pesquer, també castigat per l’encariment del gasoil. Els pescadors de Barcelona no han sortit a feinejar aquest dimecres, a causa de la mala mar i la pujada de preus del combustible que escanya els ingressos dels armadors i el jornal dels treballadors. La Confraria de Pescadors de la ciutat ha avançat l’aturada programada la veda prevista l’abril i el maig per deixar que els bancs de peixos es regenerin per apaivagar els danys econòmics que la flota està experimentant a causa de l’escalada inèdita de preus del gasoil, que s’han triplicat en les últimes setmanes.

La llotja de Barcelona no ha subhastat peix aquest dimecres. Mercabarna ha notat un descens del 50% de l’arribada de peix fresc, si bé s’ha compensat amb el trasllat de producte procedent de França. El mercat d’abastiments garanteix que no mancarà peix en els pròxims dies; en aquest sentit, assenyala que emmagatzema una gran quantitat d’aliment congelat. En tot cas, admet que l’evolució de la vaga dels transportistes i l’aturada del pescadors per l’increment dels preus del combustible genera incertesa sobre si hi haurà o no peix fresc en els pròxims dies.

Més notícies
La nova peixateria al barri del Raval, Tawhid S.B

Obre una peixateria al Raval, l’única del barri

Notícia: Obre una peixateria al Raval, l’única del barri
Comparteix
Situada a la cruïlla dels carrers de Riera Alta i Peu de la Creu, Tawhid ocupa el local que ha deixat la centenària Asunción Sánchez
Una estudiant de l'escola Virolai del Carmel amb mascareta / Jordi Play

Les millors escoles de Barcelona segons Forbes

Notícia: Les millors escoles de Barcelona segons Forbes
Comparteix
La llista 2022 assenyala 4 centres de la capital i una d’elles està al Carmel
Una cua de cotxes esperen per ser rentats, després de l'episodi de calitja que afecta tota la península Ibèrica i part d'Europa / Cézaro De Luca (Europa Press)

Barcelona en alerta per contaminació atmosfèrica per la pols africana

Notícia: Barcelona en alerta per contaminació atmosfèrica per la pols africana
Comparteix
La Generalitat recomana fer servir el transport públic i treballar a distància per reduir el nivell de pol·lució
Un plató de betevé / BTV comunicació / Wikimedia Commons

Compromís per elaborar un pla de viabilitat davant de la crisi de betevé

Notícia: Compromís per elaborar un pla de viabilitat davant de la crisi de betevé
Comparteix
L'Ajuntament accepta una proposta del PP per presentar un nou contracte programa de la cadena abans de l'estiu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa