Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els aliments que es consumeixen a Barcelona generen milions de tones de contaminació
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona apunta un altre factor de contaminació: la producció, el processat, la fabricació i la distribució de les 1,5 tones d’aliments i begudes que es consumeixen a l’any a la capital catalana. Segons un estudi de Barcelona Regional i Inèdit, els productes que es mengen i es beuen a Barcelona generen 2,5 milions de tones de diòxid de carboni a l’any, tant dins com fora de la ciutat. Equivalen a un 70% dels 3,4 milions de tones de diòxid de carboni que es registren en total dins de Barcelona i, per si soles, tripliquen la contaminació del trànsit, on habitualment es situa el focus de la polució que Barcelona pateix.

El mateix informe atribueïx el 60% de les emissions a la producció, envasat i transport de productes d’origen animal (carn, làctics, peix i marisc). El dictamen concreta encara una mica més i assenyala la carn de vedella i de xai com els aliments que provoquen que s’expulsi una quantitat molt alta d’emissions, de 15 a 30 quilograms de diòxid de carboni per quilo. A la banda contrària de la balança, la producció de farina, fruita, verdura, llet, pasta, llegums i pa es situa en una petjada de carboni baixa, de com a molt dos quilograms de diòxid de carboni per quilo.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Barcelona recomana menjar menys proteïnes animals i, en particular, menys carn per disminuir emissions contaminats i combatre el canvi climàtic. El Consistori sosté que es deixarien d’escampar 285.000 tones de diòxid de carboni si un de cada quatre barcelonins reduís les proteïnes animals que consumeix.

L’Ajuntament s’ha sostingut en el dictamen per refermar-se que cal una estratègia de ciutat per l’alimentació sostenible, una fulla de ruta que persegueix disminuir la contaminació i que just ha començat a redactar aquest novembre. Dins d’aquesta aposta, el Consistori aplaudeix la pròxima inauguració d’una nau majorista de producte exclusivament ecològic amb una extensió de 9.000 metres quadrats.

Més notícies
Molins de vent del parc eòlic de la Serra del Tallat / ACN
El Govern també s’obre a estudiar la instal·lació de molins de vent a Collserola
Notícia: El Govern també s’obre a estudiar la instal·lació de molins de vent a Collserola
Comparteix
La consellera d’Acció Climàtica considera molt “interessant” la iniciativa
Manifestació a Barcelona contra el preu absuiu de la llum ACN
Clam al carrer: “Les elèctriques roben i els governs col·laboren”
Notícia: Clam al carrer: “Les elèctriques roben i els governs col·laboren”
Comparteix
Més d'un miler de persones protesten contra l'augment de la factura elèctrica

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa