Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Govern també s’obre a estudiar la instal·lació de molins de vent a Collserola

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha assegurat aquest dilluns que la proposta d’instal·lar molins de vent al Parc Natural de Collserola és “absolutament interessant” i que cal estudiar-la amb deteniment. La setmana passada, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ja es va mostrar partidària d’estudiar la proposta, feta per una entitat que vol posar dos aerogeneradors a la muntanya barcelonina.

“Collserola és un parc natural, però més enllà d’això sempre hi pot haver excepcions”, ha dit Jordà en una entrevista a La2 i Ràdio4. “Barcelona també ha de contribuir a la transició energètica i ha de fer de moltes maneres, amb les limitacions que té”, ha afegit. Colau va fer unes declaracions similars la setmana passada i va reconèixer que la capital catalana ha de ser “corresponsable” amb la resta del país, on hi ha desenes de nous projectes d’energies renovables en marxa.

Mesura simbòlica

A mitjans de setembre, Viure de l’Aire va fer pública la seva proposta d’instal·lar dos molins de vent a Collserola per incrementar la producció d’energia verda i contribuir a conscienciar la ciutadania. El projecte té un cost de 12 milions que es finançaria amb un micromecenatge per atraure milers de petits inversors i podria produir electricitat per a unes 9.000 famílies, l’equivalent a 90 illes de cases de l’Eixample. Tot i ser una mesura simbòlica, els seus consideren que ajudaria a canviar la percepció que es té de l’energia eòlica.

La consellera d’Acció Climàtica, que negat que tota l’energia que es produeix al món rural sigui per alimentar Barcelona, però així i tot ha reconegut que la capital catalana també ha d’aportar el seu gra de sorra malgrat les limitacions d’espai que pugui tenir. Respecte a la moratòria de projectes d’energia renovable que es va pactar fa uns mesos, Jordà ha assegurat que cal fer les coses de “manera diferent” i ha apostat per comptar amb el món local per desenvolupar aquesta mena d’iniciatives.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mike a novembre 08, 2021 | 14:26
    Mike novembre 08, 2021 | 14:26
    Se’ls ha acudit de posar-los al mar? O no pensen?
  2. Icona del comentari de: Au, a destrossar Collserola, que és poc sostenible a novembre 08, 2021 | 16:59
    Au, a destrossar Collserola, que és poc sostenible novembre 08, 2021 | 16:59
    Entre la Colau i ERC s'estan carregant Barcelona i Catalunya en general.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa