Colau, oberta a estudiar la instal·lació de molins de vent a Barcelona

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat aquest matí que l’Ajuntament està disposat a estudiar la instal·lació de molins de vent a la ciutat. En una entrevista a TV3, Colau ha reconegut que la capital catalana ha de ser “corresponsable” amb la resta del país, on s’estan impulsant desenes de projectes d’energies renovables. L’alcaldessa ha admès que la ciutat té una trama urbana molt densa que complica qualsevol projecte en aquesta direcció, però ha assegurat que no té inconvenient a estudiar si es pot instal·lar algun tipus de molí de vent a Barcelona.

Fa un mes i mig l’entitat Viure de l’Aire va proposar instal·lar dos grans aerogeneradors al Parc de Collserola per augmentar la producció d’energia verda, però, sobretot, per conscienciar la ciutadania, ja que els dos molins serien visibles des de bona part de la ciutat. El projecte, que costaria uns 12 milions d’euros, es finançaria amb les aportacions de milers de petits inversors i podria arribar a produir energia per unes 8.800 famílies, l’equivalent a 90 illes de l’Eixample.

Colau ha assegurat que desconeix els detalls del projecte de Viure de l’Aire ni si realment és viable des d’un punt de vista tècnic, però s’ha mostrat oberta a estudiar iniciatives innovadores d’aquesta mena. Segons Viure de l’Aire, el 70% de l’energia que es consumeix a Barcelona és d’origen fòssil, el 21% és nuclear i només el 9% prové d’energies renovables.

Poques ubicacions disponibles

Segons els seus estudis, tot i no ser una ciutat especialment ventosa, hi ha zones que podrien acollir els molins de vent, com el Parc de Collserola, la muntanya de Montjuïc, l’espigó del Fòrum o la muntanya del Guinardó. L’entitat ha descartat posar aerogeneradors al mar perquè multiplicaria els costos del projecte per quatre o per vuit i l’energia que es produiria no podria compensar el sobrecost.

A més, els promotors de la iniciativa han descartat totes les possibles ubicacions excepte Collserola, ja que Montjuïc està massa a prop de l’aeroport, el Guinardó té habitatges al voltant i al Fòrum no hi hauria prou vent.

Comentaris

  fat boy Novembre 03, 2021 | 10:59
  Que els posi al terrat de casa seva, aixi amb el soroll que fan no podra dormir ni ella ni els seus veins. Ja es ben be que no te ni puta idea de res la tia aquesta.
  Martí Novembre 03, 2021 | 11:09
  Colau haría de deixar-se d'històries que li vénen gran i dimitir
  bs Novembre 03, 2021 | 11:11
  miserable individua
  Tonet Novembre 03, 2021 | 11:54
  A la plaça de sant Jaume , plena de molins i els turistes fen fotos!!
  EldeGràcia Novembre 03, 2021 | 12:00
  Algun amic, conegut o saludat que deu voler cobrar. Fot el camp ja, llardosa.
  Rosa Novembre 03, 2021 | 14:38
  No tindrà pebrots de fer-ho. Aquesta pija d'alcaldessa se les dona molt de progre i ecologista però la merda de casa l'envia fora que li rentin els altres. Ja seria hora que Barcelona generi pert de l'energia que consumeix i deixi de contaminar i xuclar de les instal·lacions de "renovables"que malmeten altres territoris. Collserola, el Port, el mar, els polígons industrials, les teulades de les cases...n'hi ha moltes d'ubicacions possibles de plaques solars i molins de vent. El cas és tenir voluntat de fer-ho i no només "postureig" com te ella.
  Donec Perficiam Novembre 03, 2021 | 14:56
  Aquesta dona ha perdut el Nord. Que s'els foti al balcó de casa seva els molins de vent !! L'hem de fer fora de l'Ajuntament ràpidament o ho farà malbé tot !!
  Amb els comuns no podem Novembre 03, 2021 | 16:18
  Jo posaria a la frau kolau a dalt d'un molí, i la janet sanz en un altre, fins que la ciutat de Barcelona, recuperi la normalitat. Aquest parell, l'estan destrossant
  Tano Novembre 03, 2021 | 16:32
  El que tingui d'estudiar aquesta. ho tenim clar. La colacao no te remei.
  Vendetta Novembre 03, 2021 | 19:29
  Fora colau dels nostres barris
  TOM Novembre 03, 2021 | 20:02
  segurament si es fa aquesta iniciativa ( cosa que dubto molt ) l'ensorrara com ha fet amb la empresa electrica que va crear fa poc la qual no dona llum ni a la meitat dels que va prometre
  Jordi Català Novembre 03, 2021 | 20:39
  Aquesta dona és un perill, està destroçant Barcelona. No entenc qui la pot votar.
  Pepet Novembre 04, 2021 | 02:42
  D,entrada et donem tots els que ens volen enxufar al Cap de creus. Però espero que te,ls rebotin a la cara i d,una vegada els polítics veieu que no aneu bé posant molins al mar. Energia solar aprofitant milers de m2 de naus i edificis, i no en camps de conreu i de pobles. Colau i molts polítics esteu trillats
  Serafi Bandarra i Grataconys Novembre 04, 2021 | 09:12
  Per a Marti A la Colau li cau molt be allò de "antes muerta que sin silla"
  PUIGSACALM Novembre 04, 2021 | 10:05
  A BCN no fa vent, poster a l’ajuntament ignoren que cal vent per fer rendible aquesta inversiò. Solar, biomassa, aerotermia, per ús en comunitats si. Malauradament aixó no sería noticia i na Colau no tindría protagonisme que es el que infla i alimenta el seu infinit ego.
  Manel Novembre 04, 2021 | 10:15
  Oberta a estufiar?? Què ha d'estudiar aquesta si ni va acabar la carrera
   Gonzalo Novembre 04, 2021 | 12:35
   Otra igual que Pig de Mont.
  Gonzalo Novembre 04, 2021 | 12:34
  Váyase, Sra Colau. No destroce más Bcn.

Nou comentari