Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Torna Mercat de Mercats, la festa dels mercats de Barcelona
  • CA

Els dies 22, 23 i 24 d’octubre torna la fira Mercat de Mercats, la gran festa per celebrar els mercats de Barcelona i la gastronomia de proximitat i sostenible. Enguany la fira canvia d’ubicació i tindrà lloc al Disseny Hub -a la Plaça de les Glòries-.

Es tracta d’una edició molt especial, ja que aquest any Barcelona és la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible. La ciutat és el centre neuràlgic per impulsar la transició alimentària cap a la sostenibilitat per enfortir les economies locals sostenibles i millorar la salut de les persones. Per això, els puntals de l’edició són la sostenibilitat, el reaprofitament alimentari i els productes de proximitat.

Amb Mercat de Mercats, els mercats s’apropen a la ciutadania per tal de posar en valor el seu paper com a proveïdor del producte fresc de qualitat, sostenible i de proximitat, vinculat a l’alimentació saludable i a la dieta mediterrània. Al mateix temps, podran gaudir d’un espai de trobada i de transmissió de la cultura culinària i conèixer els professionals experts en aquests productes, els paradistes.

A la fira es podran desgustar tapes fetes per restauradors de la ciutat IMMB

L’objectiu del projecte és promoure i reivindicar el paper dels mercats d’alimentació de la ciutat com a motor del desenvolupament urbà, de promoció del producte de proximitat i de cohesió social. I és que als mercats també podem trobar productes sostenibles i ecològics que procedeixen directament dels productors.

Del 22 al 24 d’octubre, la ciutadania podrà gaudir de tot un seguit d’activitats, ponències i tallers per a tots els públics entorn de l’alimentació sostenible i de mercat.

Gastronomia: “platillos” i tapes

La gastronomia, un dels motors de la Fira, també tindrà el seu espai a la zona de restauració. Diversos restaurants de la ciutat i dels mercats portaran les seves elaboracions perquè tothom pugui degustar els “platillos” i les “tapes” fetes per restauradors emergents, així com la “cuina de mercat” més representativa de la gastronomia mediterrània.

La fira posa en valor la professionalitat dels paradistes i el producte de proximitat i sostenibles IMMB

Espais infantils

Els petits de la casa podran apropar-se als mercats i descobrir de primera mà els productes de proximitat amb tot un seguit d’activitats. Per exemple, podran descobrir de primera mà què és i com funciona un hort urbà.

Tallers per apropar-se a la gastronomia

Mercat de mercats comptarà amb lan col·laboració de xefs consagrats i d’altres emergents, prescriptors, escoles d’hostaleria i diversos col·lectius. Tots tenen en comú una aproximació al món de la gastronomia que està alineada amb el concepte base d’aquesta edició: l’alimentació sostenible.

També hi participaran directament les persones que millor saben sobre els productes de mercat: els comerciants. Durant els tres dies de la fira, hi haurà diferents actuacions musicals i espectacles que amenitzaran la jornada a tots els assistents.

La iniciativa del Mercat de Mercats va néixer l’any 2010 en el marc d’un programa europeu

La Fira Mercat de Mercats va néixer l’any 2010, fruit del projecte europeu MedEmporion, liderat per Barcelona –conjuntament amb Torí, Gènova i Marsella– dins del programa Med de la Unió Europea. El seu objectiu era estudiar i promoure el paper dels mercats en l’àrea mediterrània i en el desenvolupament econòmic, social i urbà.

L’èxit de la primera edició i la bona rebuda per part de la ciutadania van donar continuïtat a la fira com a activitat de promoció dels mercats municipals i dels seus valors: la professionalitat dels paradistes i el producte de qualitat, saludable, de proximitat i sostenible.

Horaris del Merct de Mercats

22 d’octubre d’11h a 22h

23 d’octubre  d’11h a 22h

24 d’octubre  d’11h a 21h

Més informació: www.mercats.barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa