Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els transportistes aturen la ronda Litoral per protestar contra la ZBE

Col·lapse a la Ronda Litoral per accedir a Barcelona. Els transportistes aturen aquest dilluns a la tarda aquesta artèria de la ciutat per , amb l’objectiu de reduir la contaminació a la capital catalana. En concret, rebutgen l’obligació de dur el distintiu ambiental a partir de 2022 per poder circular per la ciutat, tal com imposarà l’executiu de Colau. Ho fan per segon cop, després de l’acció que van organitzar el passat dissabte. El Servei Català de Trànsit alerta de retencions de fins a 6 km a la C-58 i de 3 km a la C-33, totes dues vies per entrar a Barcelona.

La jornada de mobilització està previst que duri fins al vespre, a les 20 h i els transportistes tenen la intenció de repetir l’acció dimecres vinent a la tarda. Aquest dilluns els transportistes han iniciat la seva marxa a Montcada i Reixac, a tocar de Barcelona. El seu objectiu és desplaçar-se per la B-10, direcció al cementiri de Montjuïc. Un cop allà, està previst que girin cua i circulin per la ronda Litoral.

La marxa lenta dels transportistes per accedir a la ciutat ha provocat que s’obri el carril bus-VAO per a tots els vehicles, independentment de la quantitat de passatgers. L’única excepció són els camions que pesen més de 7,5 tones, que tenen prohibit l’ús d’aquesta via habilitada excepcionalment per aquest motiu. La voluntat del Servei Català de Trànsit és descongestionar la circulació en aquesta zona de Barcelona.

La normativa diu que a partir de l’1 de gener de l’any vinent, ni camions ni autocars petits podran circular per la ZBE sense un distintiu ambiental que certifiqui el seu nivell de petjada ecològica. Més tard, al juliol, tampoc ho podran fer els autocars de transport col·lectiu, un cop acabi la moratòria de mig any que dona un cert marge extra a aquest tipus de vehicles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa