Polèmica als Premis ACCA per un discurs a favor d’ubicar el CAP a la Misericòrdia

Una de les guanyadores no ha pogut recollir el premi perquè s'ha considerat que el seu discurs era "inapropiat", tot i que ha matisat que el MACBA no l'ha censurat

La polèmica per la futura ubicació del CAP Raval Nord ha arribat a l’entrega dels Premis de l’Associació Catalana de Crítics d’Art (ACCA), l’entrega dels quals s’ha celebrat aquest dimarts a l’auditori del Macba. Lara Costafreda, membre del projecte Art i Hospital del Centre d’Art la Panera de Lleida, no ha pujat a recollir el guardó de la categoria Educació perquè l’equip guanyador ha “considerat que el seu discurs era inapropiat”, ja que feia menció al conflicte obert per l’ús de la capella de la Misericòrdia i es posicionava a favor del CAP.

Costafreda va matisar hores després que no va pronunciar el discurs perquè el premi era “col·lectiu” i el propi “col·lectiu” va considerar que no era “el lloc” per parlar del CAP Raval. “No hi ha censura per part del MACBA ni l’ACCA”, ha conclòs. 

En una piulada a Twitter, la mateixa Costrafeda va penjar el discurs que havia pensat donar a l’auditori del museu. “És com a mínim estrany que avui, en aquest espai del Macba, se’ns reconegui la feina per un projecte artístic que pretén millorar la vida dels centres de salut i que, al mateix temps, aquesta institució tingui retinguda la capella de la Misericòrdia impedint que s’hi pugui construir un CAP“.

Costafreda es preguntava si “no seria possible cedir l’espai al CAP i impulsar-ho projectes artístics per millorar la vida de les persones que transiten per aquest centre mèdic”, de la mateixa manera com han fet al Centre La Panera.

Més informació

Nou comentari