Valls defensa que la capella de la Misericòrdia ha de ser per al Macba

El candidat indepenendent a l'alcaldia acusa Colau de provocar el xoc entre "salut i cultura"

L’alcaldable amb el suport de C’s, Manuel Valls, defensa que la capella de la Misericòrdia es quedi en mans del Macba. Així, l’exprimer ministre francès es mostra en línia amb la posició que fins ara ha mantingut el grup de Carina Mejías en les votacions municipals.

Valls ha comunicat la seva posició de suport al Museu d’Art Contemporani de Barcelona el mateix dia en què la plataforma CAP Raval Nord Digne farà una manifestació per demanar que es revoqui la cessió del terreny al ple de demà, que fins ara segueix en mans del museu. A més, ha assenyalat Ada Colau com a responsable d’haver “enfrontat dos sectors com salut i cultura per un problema que ha generat ella mateixa”. Tanmateix, els treballadors de l’ambulatori han respost a aquestes acusacions, que ja havien explicat altres veus favorables al Macba, i han assegurat que fa 17 anys que ho demanen i que l’impuls del moviment per un CAP fa mesos que el van iniciar ells mateixos així que “si algú ha influït, hem estat nosaltres als polítics”, ha remarcat un portaveu.

Tot i i així, l’alcaldable ha criticat que el Consell General del MACBA, del qual forma part l’Ajuntament, aprovés per unanimitat el passat 2 d’octubre de 2017 el Pla Estratègic 2020-2022 per a l’ampliació del museu a la capella amb el vistiplau de l’equip del govern municpal. També ha afegit, en un comunicat, que “qualsevol gran ciutat europea i mundial” compta amb un museu d’art contemporani que permet exhibir una col·lecció permanent i acollir grans exposicions itineràries.

Per contra, Valls ha indicat que el nou CAP al Raval “és una necessitat urgent” però que hi ha “fins a quatre alternatives viables” sobre la taula. Ha indicat que aquestes són dues la plaça Terenci Moix –que el Catsalut va rebutjar–, una al costat de l’actual Macba i una altra altra al solar de la UB del carrer Montalegre.

Més informació

Nou comentari