Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Gala Pin sobre desallotjar els veïns de la Misericòrdia: “La decisió és del MACBA”

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin (BComú), assenyala directament al MACBA en les responsabilitats que generi l’ocupació veïnal de la Capella de la Misericòrdia per reclamar que es destini al futur ambulatori del Raval Nord. Pin ha declarat al programa Bàsics de Betevé que “ara mateix aquest espai està cedit al MACBA” i ha de ser el museu qui decideixi si demana un desallotjament o no. Els activistes han assegurat aquest dijous que s’estaran dins de l’antiga església fins al ple de divendres 29 de març, on podria votar-se la revocació de la cessió del solar municipal. En la mateixa línia ha assegurat que “qui té la responsabilitat sobre la seguretat” de l’immoble és el museu i no el consistori: “No sé si ells tenen algun informe sobre l’estat de l’edifici, nosaltres no perquè fa més de 5 anys que està cedit”. 

[r:1]

El govern d’Ada Colau va advertir que no sotmetria a votació al plenari la revocació si no tenia garanties d’un acord. Davant de la majoria contrària d’aquest dimarts a la comissió d’Economia, la decisió va quedar sense calendari i de facto empesa al següent mandat. No obstant, els veïns pressionen ara amb l’ocupació perquè es voti igualment al ple si els terrenys del carrer Montalegre es destinen finalment a l’ampliació del MACBA o al futur CAP Raval Nord. Per aconseguir un acord in extremis, ara els ‘comuns’ aposten per entendre’s amb PDECat i PSC, després d’intentar convèncer sense èxit a ERC. “Aquells que han tingut responsabilitat de govern haurien de ser més sensibles perquè han viscut la dificultat de trobar un lloc”, ha dit.

No obstant, no se n’ha estat de criticar als republicans, a qui acusa de fer “un joc electoralista en no desvetllar el seu vot”, en presentar propostes com el jaciment que usen els estudiants d’arqueologia “sense parlar amb la UB” abans i en resum “liant la troca”. Recorda que a la Generalitat “hi ha dos departaments que segueixen sense posar-se d’acord”, en referència a Salut i Cultura, i els retreu  als republicans que la conselleria que lideren sí que veu la urgència i conveniència de reorientar la cessió de la capella. “Estem en precampanya i acaben primant més els interessos de partit”, ha opinat. 

Tot i que el MACBA és un museu públic, Pin ha recordat que la col·lecció l’aporta una fundació privada formada per grans cognoms de la ciutat: “ERC està dins de l’esfera d’influència de la fundació, però s’equivoquen perquè això danya la imatge del museu al barri”. També ha replicat a Gemma Sendra que el solar de la UB que proposa “té ús” i que convertir tot el districte en espai de pràctiques pels alumnes d’arqueologia, com proposa per compensar, seria “bastant inviable”. Pel que fa a les quatre alternatives per a l’ampliació del MACBA, ha detallat que el grup de treball tècnic que les estudia n’ha descartat dues i que avui per avui “la que està agafant més força” és utilitzar el pàrquing de la plaça dels Àngels. Demana a la fundació del MACBA que “acceleri les aportacions” a aquest grup de treball i justifica que el seu partit votés a favor del Pla Estratègic del museu fa tres anys perquè “aleshores hi havia encara alternatives” a revocar la Misericòrdia.

La burocràcia per restaurar l’Hivernacle, al juny

Pin ha detallat també que el proper juny estarà acabat un estudi patrimonial sobre l’estat exacte de conservació de l’Hivernacle de la Ciutadella i que “s’estan redactant els per una nova licitació” dels treballs que estarien llestos “aquest mes o el que ve”. Ha assumit que “sent realistes” la màxima agilitat esperable és que l’actual govern municipal “ho deixi tot preparat” perquè el nou consistori electe encarregui les obres.

Sobre la polèmica per haver titllat el turisme de creuers de “plaga de llagostes”​, Pin s’ha reafirmat en que “Barcelona pot aspirar a un altre turisme que no sigui creuerista” i ha reclamat que l’ajuntament “tingui l’última paraula” en les decisions sobre el port-ciutat. “L’Autoritat Portuària hauria d’anar molt més a la una amb la ciutat, també per l’impacte ambiental que causen els creuers”, ha assenyalat. 

“Aspiracions personals” rere el fitxatge d’Alamany

Finalment ha valorat el més que probable fitxatge d’Elisenda Alamany, ex parlamentària dels ‘comuns’, com a número 2 d’Ernest Maragall a la llista d’ERC per les municipals. “Vam cometre l’error de donar-li molt protagonisme i ERC està cometent el mateix error”. Ha atribuït el seu canvi de sigles “més a interessos personals” que a un canvi ideològic, el que segons la regidora “no li fa un bon favor a la política”. Si és finalment regidora de l’ajuntament, ha resolt, “s’haurà de veure si prioritza la ciutat o les aspiracions personals”.

Més notícies
Una de les xerrades que han organitzat el veïns del Raval després d'ocupar la capella. / David Cobo

Veïns del Raval ocuparan la capella de la Misericòrdia fins al ple de la setmana vinent

Notícia: Veïns del Raval ocuparan la capella de la Misericòrdia fins al ple de la setmana vinent
Comparteix
Ho fan per exigir que l'espai s'hi destini al CAP Raval Nord
Notícia: Veïns del Raval ocuparan la capella de la Misericòrdia fins al ple de la setmana vinent - Mobile

L’oposició tomba la cessió de la Misericòrdia al CAP Raval Nord

Notícia: L’oposició tomba la cessió de la Misericòrdia al CAP Raval Nord
Comparteix
PDECat, Cs, PSC, PP i el regidor Puigcorbé voten en contra de desfer la cessió al MACBA, amb l'abstenció d'ERC que segueix defensant el solar de la UB
Notícia: L’oposició tomba la cessió de la Misericòrdia al CAP Raval Nord - Mobile

Salut veu possible ubicar el CAP Raval Nord a la UB però segueix preferint la Misericòrdia

Notícia: Salut veu possible ubicar el CAP Raval Nord a la UB però segueix preferint la Misericòrdia
Comparteix
L'oposició fa prosperar la proposta d'ERC d'ubicar el CAP Raval Nord al solar que usa la UB com a jaciment en pràctiques, al que s'oposen BComú i PP
Notícia: Salut veu possible ubicar el CAP Raval Nord a la UB però segueix preferint la Misericòrdia - Mobile

ERC proposa un solar de la UB per resoldre la disputa entre el MACBA i el CAP del Raval

Notícia: ERC proposa un solar de la UB per resoldre la disputa entre el MACBA i el CAP del Raval
Comparteix
Els republicans anuncien un potencial acord per ubicar l'ambulatori en un terreny de la facultat d'història que s'usa com a les pràctiques d'arqueologia
Notícia: ERC proposa un solar de la UB per resoldre la disputa entre el MACBA i el CAP del Raval - Mobile

La consellera de Salut defensa la construcció del CAP Raval Nord al solar destinat al MACBA

Notícia: La consellera de Salut defensa la construcció del CAP Raval Nord al solar destinat al MACBA
Comparteix
Una manifestació veïnal ha reivindicat que l'Ajuntament no cedeixi l'espai al MACBA sinó al CatSalut | El ple municipal en vota el destí aquest divendres
Notícia: La consellera de Salut defensa la construcció del CAP Raval Nord al solar destinat al MACBA - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa