El peveter del Fossar de les Moreres, apagat de nou per la pluja torrencial

El memorial 1714 es queixa que la millora promesa l'any passat segueix pendent | L'Ajuntament preveu automatitzar a l'octubre el sistema d'avís d'apagada

El peveter del Fossar de les Moreres s’ha tornar a apagar, com ja va passar l’agost passat, a causa de la pluja torrencial d’aquest dimecres. La flama recorda les víctimes del Setge de Barcelona (1713-1714) al mateix espai que durant la guerra es va usar de fossa comuna per inhumar molts dels defensors de la ciutat.

El Memorial 1714 va alertar a l’Ajuntament de Barcelona de la incidència aquest dimecres al vespre. Denuncia que la millora promesa l’any passat per prevenir-ho no s’ha fet realitat: “Si no ho arreglen passarà un any rere l’altre”, reivindica Jordi Roset, membre de l’entitat. Després de l’advertència pública, el consistori l’ha tornat a encendre aquest dimecres.

Fonts municipals expliquen que l’Institut de Paisatge Urbà té previst fer una petita millora al peveter aquest octubre per automatizar el sistema d’avís d’apagada, confirmen fonts municipals. El cremador actualment es desactiva de forma preventiva en cas de pluja torrencial però no emet cap avís. Amb la millora es rebrà una notificació instantània i els tècnics podran tornar-lo a encendre abans.

Més informació

Nou comentari