Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La CUP exigeix un canvi de pregonera després de les declaracions de Carmena contra l’1-O
  • CA

La CUP ha exigit a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, “un canvi de pregonera” després de les polèmiques declaracions de Manuela Carmena, que ha culpat l’independentisme i el procés de l’auge de Vox i ha negat que a l’Estat espanyol hi hagi presos polítics. 

Colau ha contestat que a Carmena “no se l’ha convidada per les seves opinions polítiques sobre el procés” sinó perquè com a alcaldessa de Madrid “ha estimat molt Barcelona” i ha “respectat sempre les opinions sobre la independència i el dret a decidir”.

El partit de l’esquerra independentista, en canvi, assegura que els comentaris de Carmena, que s’ha reafirmat en el que va dir, són la prova que “el franquisme no ha marxat mai” i que “la transició va ser una simple transmissió de poders”. La CUP assegura que “tots els que van defensar les escoles l’1 d’octubre i els centenars de ferits a Barcelona de l’extrema dreta, no és mereixen aquesta pregonera”.

El regidor de Barcelona pel Canvi, Manuel Valls, s’ha posicionat a favor de l’exalcaldessa de Madrid, que aquest matí ha explicat a RAC1 que els líders indepenentistes “no són presos polítics perquè no s’han vulnerat els drets humans”. Valls ha dit que les paraules de Carmena “són importants” i ha agraït Colau que l’hagi convidat al pregó.

Els comuns diuen que es tracta d’una “opinió personal”

La portaveu de CatECP, Susana Segovia, s’ha desmarcat de “l’opinió a títol personal” de l’exalcaldessa de Madrid. “Sempre hem dit que creiem que són presos polítics, que haurien d’estar en llibertat i que l’única sentència possible és l’absolució”, ha afirmat Segovia en roda de premsa des del Parlament. Tot i així, Segovia ha volgut posar en valor el paper de Carmena com a alcaldessa amb el Procés. “No s’ha valorat prou”, ha afegit.

Més notícies
Manuela Carmena serà la pregonera de La Mercè
Notícia: Manuela Carmena serà la pregonera de La Mercè
Comparteix
La ciutat convidada d'enguany serà la capital del Líban, Beirut
L'alcaldessa de Madrid en funcions, Manuela Carmena, en una imatge d'arxiu. | Europa Press
Carmena s’embolica i avala l’operació d’Estat de Valls creient que defensa “la llista majoritària”
Notícia: Carmena s’embolica i avala l’operació d’Estat de Valls creient que defensa “la llista majoritària”
Comparteix
L’alcaldessa de Madrid en funcions posa d’exemple la proposta de l’ex primer ministre francès obviant que Maragall és el guanyador de les eleccions

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa