Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Canadell visita els presos polítics i obre la porta a una aturada de país per la sentència de l’1-O
  • CA

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha visitat els presos polítics a Lledoners i ha obert la porta a una aturada de país com la del 3 d’octubre del 2017 per donar resposta a la sentència del Tribunal Suprem sobre el judici de l’1-O. En una entrevista amb Europa Press, Canadell ha recordat que el 3-O es va ser ben rebut per la majoria d’empresaris. “Un 3 d’octubre crec que és acceptable i fins i tot crec que hi hauria una part important de la societat empresarial que acceptaria alguna cosa més que un 3-O”, ha dit.

Tot i això, Canadell ha assegurat que la mobilització no pot ser indefinida perquè considera que no hi haurà una resposta internacional si la sentència no arriba a la justícia europea: “Internacionalment ningú dubtarà de la sentència si no arriba a Estrasburg i la revoca”, ha afegit. El president de la Cambra ha avançat que té previst preguntar als empresaris quina ha de ser la resposta de l’ens davant la sentència a través del nou sistema de consultes que previsiblement començarà a funcionar a partir de l’octubre. “Ens posicionarem segur”, ha insistit. “Però no és el mateix si tenim darrere a milers d’empresaris que sense el seu suport”.

Visita a Lledoners

Canadell ha visitat els presos polítics que estan a Lledoners i espera tenir data per trobar-se amb l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, i l’exconsellera Dolors Bassa, que estan a Mas d’Enric (Tarragona) i Puid de les Basses (Girona). Després de sortir de la presó, l’empresari ha explicat que ha compartit amb els presos polítics el seu projecte per a la Cambra de Comerç i ha fet una menció especial per Jordi Cuixart, que també és empresari, i amb qui es tornarà a reunir amb més calma. “És greu que un empresari faci dos anys que no pot gestionar la seva companyia”, ha dit.

El president de la Cambra ha destacat que els polítics independentistes “segueixen animats”, però ha reconegut que estan “tristos” per la falta d’unitat dels partits. “Són conscients que les revolucions impliquen peatges com les presons i fins i tot coses pitjors en alguns casos, però aquestes penes només valen la pena si han servit per consumar la revolució”. També ha criticat el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, per no arribar a un acord amb Unidas Podemos per formar govern i buscar un “pacte d’Estat” amb els partits independentistes per donar estabilitat a canvi de trobar solucions per al conflicte català.

Més notícies
Canadell estrena la presidència de Turisme de Barcelona
Notícia: Canadell estrena la presidència de Turisme de Barcelona
Comparteix
L’òrgan executiu es reuneix per primera vegada després d’entrar a la junta directiva de l’Organització Mundial de Turisme (OMT)
Canadell anuncia una reunió amb Albert Batlle i un estudi sobre l’impacte dels manters
Notícia: Canadell anuncia una reunió amb Albert Batlle i un estudi sobre l’impacte dels manters
Comparteix
El president de la Cambra ha manifestat, de nou, la preocupació de l'empresariat per la manca de seguretat a Barcelona

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ciriaco a juliol 31, 2019 | 08:52
    Ciriaco juliol 31, 2019 | 08:52
    A veure si ja comencen la vaga general i anem cap a la DUI.duna vegada ,i marxem d,aquella merda de país
  2. Icona del comentari de: Clara a juliol 31, 2019 | 10:20
    Clara juliol 31, 2019 | 10:20
    Vagà general i DUI. Adéu caspanya
  3. Icona del comentari de: Ramon a juliol 31, 2019 | 14:59
    Ramon juliol 31, 2019 | 14:59
    VISCA EINES DE PAÍS!!! FORA CE CE O O!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa