Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Canadell anuncia una reunió amb Albert Batlle i un estudi sobre l’impacte dels manters
  • CA

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha atés avui un ple on, segons ha dit, hi ha hagut força debat a l’entorn de la seguretat. En aquest sentit ha explicat que des de la Cambra s’ha posat en marxa un “equip de treball” per abordar temes de seguretat que s’està reunit amb entitats comercials, turístiques i de restauració per veure quines accions es poden prendre. També ha anunciat que s’ha fixat una reunió amb el tinent d’alcaldia de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, per veure “com es pot reduir l’impacte en la seguretat, que està essent preocupant”.

Precisament, aquest mateix dijous el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha enviat una carta a entitats cíviques, polítiques i econòmiques –entre les quals la mateixa Cambra- demanant-los col·laboració per elaborar un pla específic de seguretat per a la ciutat de Barcelona. 

I Canadell ha explicat que durant el ple s’ha proposat crear un “observatori” per “tenir xifres del que està passant”, en el qual s’inclourà l’estudi de l’activitat dels manters per veure “quin impacte té en el comerç”. El president de la Cambra preveu que l’observatori comenci a funcionar a partir del setembre. 

Missatge a Pedro Sánchez

Joan Canadell ha demanat “responsabilitat” a Pedro Sánchez després del fracàs del segon debat d’investidura que ha tingut lloc aquest dijous al Congrés dels Diputats. El president de l’ens ha alertat al presidenciable que la “inestabilitat” política pot acabar afectant “l’estabilitat econòmica” de l’Estat i s’ha mostrat preocupat pel fet que no hagi arribat a un acord amb Unides Podem. “Tenia totes les eines per arribar a un pacte amb Podem i amb les forces independentistes”, ha assegurat Canadell, que a més ha opinat que, si ara no s’ha aconseguit aquest acord, veu difícil que s’hi pugui arribar el setembre.

Aquesta possibilitat abocaria a unes noves eleccions, que per a Canadell probablement no canviarien prou l’escenari de joc com per aconseguir formar majories alternatives. Per això opina que cal que Sánchez faci un exercici de “responsabilitat” i aconsegueixi formar un govern que impulsi mesures que, segons ha dit, són molt esperades a Europa.

Canvi en el reglament per atorgar medalles

Finalment, el nou president de la Cambra de Comerç de Barcelona ha explicat que el ple ha aprovat una reforma del reglament de concessió de medalles d’or, plata i bronze. Fins ara, ha dit, la concessió la podia aprovar el comitè executiu de la Cambra i la medalla no es podia retirar. Ara s’ha aprovat que la concessió hagi de tenir el suport de dues terceres parts del ple i que “si cal es puguin retirar”. Això, ha indicat Canadell, “ve a tomb per una medalla que es va atorgar a un comandament de la guàrdia civil i que no es va poder retirar”.

Més notícies
Canadell respondrà només en català a les preguntes que es facin a la Cambra
Notícia: Canadell respondrà només en català a les preguntes que es facin a la Cambra
Comparteix
El president de l’ens ha assegurat que el comitè executiu ha decidit comunicar-se en català per evitar “contradiccions”
Canadell: “L’economia catalana està preparada per afrontar una nova crisi”
Notícia: Canadell: “L’economia catalana està preparada per afrontar una nova crisi”
Comparteix
El president de la Cambra de Comerç felicita els governs catalans i les empreses pel “treball per a un canvi de model econòmic de valor afegit”

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vaya panda. a juliol 26, 2019 | 16:40
    Vaya panda. juliol 26, 2019 | 16:40
    Vaya reliquias que tiene el independentismo, el cara tonto este de donde lo han sacado¿?, así os vá indepes bajando y bajando, este debe ser amigo de la presi de la anc, se le vé en la cara como he dicho antes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa