Canadell respondrà només en català a les preguntes que es facin a la Cambra

El president de l’ens ha assegurat que el comitè executiu ha decidit comunicar-se en català per evitar “contradiccions”

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha assegurat aquest dimecres que només respondrà en català les preguntes que es facin a les rodes de premsa de l’ens. Durant la presentació de l’estudi Impacte econòmic de la inversió estrangera directa a Catalunya, una periodista de La Sexta ha demanat si es podia repetir una pregunta en castellà i Canadell ha rebutjat fer-ho perquè el comitè executiu ha decidit que el català serà l’idioma de comunicació oficial de la Cambra.

L’empresari ha assegurat que els estatuts de la Cambra estipulen que el català és la llengua de l’ens i ha recordat que “existeixen mitjans tècnics” suficients per subtitular les seves respostes. Canadell ha afegit que contestarà totes les preguntes que se li formulin, independentment de l’idioma, però que ho farà en català perquè “respondre en dues llengües pot fer variar el resultat” i es puguin malinterpretar les seves paraules.

A principis de juliol, després del primer comitè executiu de la Cambra, Canadell ja va estar al centre de la polèmica perquè va dubtar a l’hora de respondre a una pregunta en castellà. Llavors va fer-ho, però va avançar que tan ell com la resta de la candidatura independentista d’Eines de País –que tenen majoria absoluta al ple de la Cambra de Comerç– havien de reflexionar sobre quina seria la política de comunicació de l’ens. “No teniu traductors?”, va etzibar aquell dia a la premsa.

Més informació

Comentaris

  joanr 27/07/2019 12:45 pm
  Perfecte. Però els politicastres que ens governen abandonen la llengua i es passen a la del colonitzador a la primera de canvi. Per què els polítics catalans fan declaracions bilingües? Complex d'esclau.
  Y este quien es ahora, cada dia peor. 26/07/2019 4:48 pm
  Con esa cara de mejillon no creo que se exprese bien en niguna lengua, mas vale que siga barbuceando el catalan, el español es demasiado dificil para el no dá para más, es lo que tiene no saber expresarse, de donde ha salido este ó mejor de donde lo han sacado¿?.
  Ramon 26/07/2019 1:53 pm
  Formidable i exemplar. Segur que ERC ho desaprova.
  jg 26/07/2019 1:19 pm
  la verdad es que el gasolinero tampoco tiene pinta de expresarse bien del todo en castellano....mejor que la marta Rovira lo hará ...
  PERE 25/07/2019 8:40 am
  Ja era hora que algú ho fes.
  Kiko 25/07/2019 1:05 am
  Que expressarse en catala a Catalunya sigui noticia ja jo diu tot de com estan les coses.
  El català tant digne com altre llengua,....... 24/07/2019 8:28 pm
  Em sembla coherent i fantastic, prou complexes, he estat treballant 20 anys per Europa, i quant no sabia la llengua de on estava, ho feia en català, i MAI vaig tenir cap problema.....tothom es te d'acostumar a sentir català,..el esser humà es un animal de costums.....

Nou comentari