Nova ofensiva de la fiscalia per expulsar Barcelona de la causa per les càrregues de l’1-O

Tant l’Advocacia de l’Estat com el ministeri públic han recorregut la negativa del jutge i ara l’Audiència de Barcelona haurà de decidir

La Fiscalia de Barcelona ha posat en marxa una nova ofensiva per expulsar l’Ajuntament de la causa per les càrregues de l’1-O a la ciutat, on actua com a acusació popular, segons avança El Periódico. El ministeri públic dona suport a l’Advocacia de l’Estat, que ha presentat un recurs a l’Audiència de Barcelona contra el jutge instructor del cas, que en primera instància va rebutjar apartar el consistori.

L’escrit manté els mateixos arguments que la primera vegada que es va intentar expulsar l’Ajuntament de la causa. La fiscalia considera que no hi ha cap base legal perquè el consistori no és “ni ofès ni perjudicat” per les càrregues que es van produir durant el referèndum de l’1 d’octubre del 2017 a Barcelona. També rebutja els preceptes de la carta municipal en els quals es basen els serveis jurídics municipals i el jutge.

[r:1]

El prestigi i la reputació de Barcelona

La fiscalia considera que si s’accepten els arguments de l’Ajuntament, les administracions públiques es podrien personar a qualsevol procediment judicial que pugui afectar “el prestigi i la bona reputació” de Barcelona, tal com recull la carta. El ministeri públic assegura que és la fiscalia qui defensa l’interès general.

Quan a l’abril la fiscalia van intentar fer fora l’Ajuntament de la causa judicial, el llavors tinent d’alcaldia de Drets de la Ciutadania, Jaume Asens, va criticar molt la decisió: “És una vergonya que tant la fiscalia com els advocats de Sánchez vagin de la mà del partit de les pistoles al Suprem i vulguin expulsar-nos de la causa de l’1-O”. Asens va criticar que la fiscalia “s’hagi dedicat a obstaculitzar la justícia des del primer moment en lloc de posar-se al costat de les víctimes”.

Més informació

Comentaris

  X*2 29/06/2019 2:24 pm
  El que s'ha d'expulsar és la cova de feixistes de la fiscalia
  Lluis 29/06/2019 6:10 pm
  Cada dia més lluny d,Espanya represora dictadora i mafiosa Visca Catalunya lliure
  Gírgola 30/06/2019 12:06 am
  I com és possible doncs q s'accepti l'acusació popular de Vox, al judici del procés del Suprem? Si l'ajuntament de Barcelona no té res a veure amb la ciutadania barcelonina apallissada, els de Vox tampoc s'han de sentir al·ludits pel referèndum de l'1 Octubre. Però si uns hi són els altres tb tenen dret

Nou comentari