Pérez de los Cobos declararà al jutjat número 7 sobre les càrregues policials de l’1-O

El coronel coordinador del dispositiu de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil el dia del fererèndum està citat per al dia 11 de juliol

Continuen les declaracions d’alts comandaments del ministeri de l’Interior en relació a les càrregues policials de l’1-O al jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona. El coronel Diego Pérez de los Cobos, que va ser el coordinador del dispostiu dels cossos estatals el dia del referèndum sobre la independència l’octubre del 2017, està citat com a testimoni el dia 11 de juliol,  de la mateixa manera que la setmana passada va declarar José Antonio Nieto, que va ser el número 2 del ministre Juan Ignacio Zoido. Si ho demana, Pérez de los Cobos podrà declarar per videocoferència, com va fer Nieto.

L’agost de l’any passat, l’acusació popular de l’Ajuntament ja va demanar que se cités Pérez de los Cobos, però el magistrat va considerar que en aquell moment no hi havia prou elements que justifiquessin cridar a declarar els comandaments. Ara, ha sigut el mateix jutge, Francesc Miralles, qui l’ha citat.  

[r:1]

La causa judicial dirigida pel jutge Miralles ha imputat ja 41 agents de la Policia Nacional, identificats com a membres de les unitats antiavalots que van intervenir de manera violenta en les 27 escoles on hi va haver fets que van provocar denúncies dels afectats. Ara, arran de les múltiples declaracions dels investigats i després del que va testificar Nieto, els advocats dels denunciants i de l’Ajuntament de Barcelona ja van anunciar que volien pujar més amunt en l’organigrama de l’estructura judicial per imputar els responsables del disseny del dispositiu, a banda dels que el van executar arran de carrer.

De fet, el regidor de Transparència i Drets Civils, Marc Serra –coordinador de l’equip d’advocats amb què l’Ajuntament exerceix l’acusació popular–, ha celebrat la citació de Pérez de los Cobos, però ha recordat que, segons el seu punt de vista, hauria de declarar com a investigat (és a dir, imputat). I ha assegurat que es treballà “perquè sigui possible”.

Més informació

Comentaris

    Manel 26/06/2019 8:10 pm
    Comèdia de la injustícia borbònica franquista
    Ferran 27/06/2019 9:45 am
    Que se ponga un pinganillo, y alguien desde el WC le vaya transmitiendo las respuestas que dió en el supremo, porque con la demencia senil que debe tener (es lo que deduzco por las falsedades, mentiras y olvidos del 90% de lo sustancial) preveo que lo va a volver a hacer fatal.....

Nou comentari