Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Audiència de Barcelona reobre la causa per les càrregues policials a quatre escoles de l’1-O
  • CA

L’Audiència de Barcelona ha ordenat reobrir la causa de les càrregues policials de l’1-O a quatre escoles electorals de Barcelona. Son l’IES Jaume Balmes, el CEIP Víctor Català -situat a la Prosperitat, a Nou Barris-, el CEIP Marenostrum i el Departament d’Ensenyament. En total, als quatre centres de votació hi van haver 39 persones ferides, segons ha detallat la mà dreta de Jaume Asens a l’Ajuntament, Marc Serra, que ha informat de la decisió del jutjat a través de Twitter.

L’argument del jutge per reobrir la investigació sobre l’actuació policial a aquestes quatre escoles se sustenta en el fet que la causa vol decidir si els comandaments policials van incomplir l’ordre judicial que exigia utilitzar la força quan fos indispensable. Així, i segons el jutge, cal que la investigació segueixi endavant en les peces separades per centre per decidir en conjunt si l’actuació policial va ser excessivament violenta.

Serra també ha detallat que l’Audiència ha inclòs la declaració que el cap de Policia Nacional Sebastian Trapote va fer al Suprem a la causa. L’Audiència ja va reobrir la causa per les càrregues a una escola de Trinitat Vella.

Per altra banda, informa l’agència Europa Press, el sindicat SPP de la Policia Nacional –majoritari entre els alts càrrecs del cos– ha demanat al Jutjat d’Instrucció 7 de Barcelona que citi com a investigats els directors dels 28 centres escolars on es va votar l’1 d’Octubre. Considera que van “facilitar, procurar o no impedir la aglomeració de gent” que segons ells havia prohibit expressament el TSJC.

Més notícies
Jutjaran 4 acusats d’amenaçar la noia que va dir que la policia li havia trencat els dits l’1-O
Notícia: Jutjaran 4 acusats d’amenaçar la noia que va dir que la policia li havia trencat els dits l’1-O
Comparteix
La van incloure al grup de Whatsapp 'Arriba España, filla de puta', on va rebre insults i coaccions
L’Audiència de Barcelona reobre la investigació sobre les càrregues a Trinitat Vella durant l’1-O
Notícia: L’Audiència de Barcelona reobre la investigació sobre les càrregues a Trinitat Vella durant l’1-O
Comparteix
Ha acceptat el recurs de l'Ajuntament i insta a investigar si l'ús de la força va ser desproporcionat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa