Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’exnúmero 2 de Zoido, sobre l’1-O: “Les porres estan per utilitzar-les, no per ensenyar-les”
  • CA

L’exsecretari d’Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, ha afirmat que les defenses -les porres- no estan només per ensenyar-les, sinó per utilitzar-les, segons fonts judicials a què ha tingut accés Europa Press. L’exnúmero dos de l’ex ministre d’Interior, Juan Ignacio Zoido, ha defensat aquest dimarts davant del jutge que l’actuació policial de l’1-O va ser exemplar i que “no va haver-hi violència extrema”, i que els policies van actuar en compliment de l’ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d’impedir el referèndum, segons han explicat fonts judicials.

En la seva declaració com a testimoni al Jutjat d’Instrucció 7 de Barcelona, que investiga l’actuació policial als col·legis barcelonins l’1-O, Nieto ha explicat per videoconferència que ell va ser el responsable de donar l’ordre d’actuar als operatius, i que ho va fer emparat en l’ordre del TSJC, i ha afegit que les decisions operatives concretes van dependre de cada cap d’unitat.

L’ex número dos de Zoido ha explicat que es va decidir que les unitats policials només actuessin als col·legis en els quals tenien assegurada l’entrada i la sortida i que no podien quedar-se atrapats, i ha valorat que en el cas de l’IES Ramon Llull “es van quedar segrestats”.

Ha explicat que l’actuació de la Policia Nacional als col·legis barcelonins es va acabar al migdia perquè els agents estaven molt cansats perquè havien dut a terme activats des de les cinc del matí.

Nieto ha indicat que l’ambient amb el qual es van trobar era “hostil” i ha assegurat que ningú no va donar l’ordre als agents que no practiquessin detencions, sinó que això depenia del criteri policial.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: X*2 a juny 18, 2019 | 17:40
    X*2 juny 18, 2019 | 17:40
    El nieto aquest es mereix un festival de porres sobre seu, feixista fastigòs
  2. Icona del comentari de: Ho neguen tot aquesta persona i la resta d'impresentables... a juny 24, 2019 | 18:30
    Ho neguen tot aquesta persona i la resta d'impresentables... juny 24, 2019 | 18:30
    Diu que no va haber violència aquest pocavergonya. I tant que la va haber amb el repartiment dels cops de porra a persones d'edat madura, avis i nens per part dels picoletos i els legionarios, siguin a les capitals com als pobles siguin aquests petits o grans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa