Prospera la iniciativa ciutadana que vol crear la plaça de l’1 d’octubre a Barcelona

El següent pas l'haurà de fer l'administració, que haurà de proposar el canvi de nom al nomenclàtor

El ple del consell de districte d’Horta-Guinardó ha aprovat la iniciativa ciutadana que planteja anomenar 1 d’octubre la plaça del voltant del mercat del Guinardó. Amb 13 vots a favor i sis en contra la proposta veïnal ha sortit endavant. A la presentació de la iniciativa al ple s’ha recordat que la plaça vol ser un “homenatge a tots els veïns que van defensar les urnes i que, independentment del que pensessin, van permetre que finalment es votés”.

La plaça, situada al voltant del mercat a tocar de passeig Maragall, encara no té nom. Per aquest motiu els veïns confien que serà més senzill aconseguir l’objectiu d’anomenar-la plaça de l’1 d’octubre. Després de l’aprovació de la iniciativa el següent pas l’haurà de fer l’administració, que haurà de proposar el canvi de nom al nomenclàtor.

“Entenem que donar aquest nom a la nostra plaça retrà un homenatge tant a les persones que van defensar la democràcia en el CAP del Guinardó, com a la resta de col•legis electorals de la ciutat que van patir la repressió d’aquell dia, però que també van poder compartir la joia de votar”, argumenten els impulsors de la iniciativa.

Més informació

Nou comentari