Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La investigació de l’1-O a Barcelona s’amplia un any i mig
  • CA

La titular del Jutjat d’Instrucció 13 de Barcelona, ​​Alejandra Gil, ha acordat la pròrroga per fins a altres 18 mesos la investigació de l’organització del referèndum independentista l’1 d’octubre de 2017 a causa de la complexitat de la causa.

En una interlocutòria datat el passat 26 de febrer la magistrada atén així la sol·licitud efectuada per la Fiscalia, que en un escrit previ reclamava la pràctica de noves diligències d’investigació, la qual cosa, segons argumentava, implica que la causa no va a poder-se instruir en el termini actual, raó per la qual reclamava una pròrroga.

Aquestes diligències sol·licitades pel Ministeri Públic incloïen requerir la secretària general de Presidència de la Generalitat, Meritxell Masó, i el responsable de la Secretaria General del Departament de Governació perquè “aportin l’acta de traspàs i recepció del fitxer de registre de participants en consultes no referendàries remès el 13 de juliol de 2017 “per part de Daniel Gimeno, excap del gabinet tècnic de Vicepresidència, a Masó, i que indiquin també quin departament i quina persona estaven a càrrec d’aquest fitxer.

18 mesos més d’investigació

La Fiscalia també reclamava en el seu escrit a la jutge que demanés a la Generalitat la relació dels càrrecs públics que van exercir durant 2017 una vintena d’investigats en aquesta causa, entre ells alts càrrecs com Amadeu Altafaj, David Palanques, Francesc Sutrias, David Franco, Antoni Molons i Montserrat Vidal, entre d’altres.

Després d’acordar totes aquestes peticions de fiscalia, la magistrada ha emès un altre acte en què explica que “no és descartable” que d’aquestes noves indagacions “sorgeixi la necessitat de practicar altres diligències d’investigació”, i “tenint en compte que persisteixen les raons que al seu dia van motivar la declaració de complexitat “, ha decidit perllongar la instrucció un màxim d’any i mig.

Es dóna la circumstància que mentre el Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona continua amb la investigació de la preparació del referèndum il·legal, el Tribunal Suprem ja ha començat a jutjar els que suposadament són els responsables d’aquesta organització. De fet, gran part de la instrucció que va fer el magistrat del Suprem Pablo Llarena va ser aportada pel jutjat de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa