Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Audiència de Barcelona confirma que l’1-O hi va haver “violència desmesurada” de la policia
  • CA

L’Audiència de Barcelona ha confirmat en una interlocutòria que l’1-O hi va haver “violència desmesurada” de la policia. Després que l’ex secretari d’Estat de Seguretat José Antonio Nieto negués que “tècnicament” es fessin càrregues durant el referèndum, l’Audiència de Barcelona ha indicat que en alguns centres no es va utilitzar la violència però en altres va ser excessiva.

El tribunal s’ha pronunciat després que l’Ajuntament de Barcelona interposés un recurs pel cas de les càrregues a l’Escola Estel. El tercer tinent d’alcalde, Jaume Asens, ha celebrat la interlocutòria de l’Audiència i ha recordat que a l’escola hi van haver 18 veïns ferits. La causa per les càrregues estava arxivada fins ara, però l’Audiència l’ha reobert després del recurs presentat pel consistori i per la pròpia escola. 

Asens ha difós la interlocutòria de l’Audiència, en què el tribunal nega que es pugui arxivar la causa per falta de vídeos de l’actuació policial a l’Escola Estel. En la resolució es contempla que els comandaments policials que van ordenar l’actuació a l’escola podrien tenir responsabilitats penals per lesions. Els comandaments han estat identificats, segons ha detallat Asens. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa