Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’oci nocturn critica els botellòdroms: seran “un niu de conflictes”

La Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (Fecalon) s’ha declarat aquest dijous en contra de la proposta del síndic de greuges de Barcelona, David Bondia, d’acondicionar espais per permetre la pràctica del botellot a l’aire lliure. La patronal de l’oci nocturn ha replicat que reservar zones a la capital catalana on permetre beure i fer festa a l’aire lliure es convertiria en un “niu de conflictes”, ha expressat el seu secretari general, Fernando Martínez, a Catalunya Ràdio.

La Fecalon s’ha mostrat indignada amb la suggerència que la Sindicatura de Greuges de Barcelona ha traslladat a l’Ajuntament. No s’oposa radicalment als botellòdroms, però sí demana prendre part en el seu disseny i que, si s’acaben instal·lant, que el sector participi en la gestió.

Entre altres suggerències, Bondia planteja que els llocs que s’habilitin disposin de diferents serveis, com serveis sanitaris, punts lila, serveis d’informació en drogues, lavabos públics i sistemes de recollida de brossa. També que s’informi als assistents de les conseqüències de l’abús de l’alcohol. El passat estiu, els botellots van provocar aglomeracions que no respectaven les recomanacions sanitàries per evitar les infeccions de la Covid i també incidents. Per a la patronal, la idea no ofereix prou garanties per blindar la seguretat del públic i control sobre el consum d’alcohol de joves.

Per una banda, Facalon nega que els locals de festa fixin un alt preu de les consumicions que esperoni els joves a beure al carrer. En aquest sentit, addueix que, de cada 10 euros per consumició, 1,35 euros són per benefici empresarial.

Alhora, sosté que no es tracta de regular el botellot. Addueix que és un problema originat pel dèficit de locals d’oci nocturn, interpetra l’organització empresarial, que assenyala que uns 200 establiments han tancat a Barcelona i l’àrea metropolitana en els últims anys.

Segons la patronal, la clausura de negocis suposa que uns 90.000 joves es quedin sense locals accessibles on sortir de festa a municipis al voltant de la capital. En aquest sentit, Fecalon insta al Govern de la Generalitat a concedir noves llicències per obrir noves sales de festa. L’oci nocturn s’ha vist en especial afectat pels tancaments ordenats per evitar l’expansió de la Covid. Els negocis van reobrir el passat 11 de febrer, després de romandre de nou a pany i forrellat des de desembre per l’explosió de contagis a causa de la sisena onada de la pandèmia.

Més notícies
Begudes alcohòliques en un macrobotellot de l'avinguda Maria Cristina / Jordi Play

El síndic de Barcelona planteja crear espais per fer botellots

Notícia: El síndic de Barcelona planteja crear espais per fer botellots
Comparteix
Bondia defensa que siguin espais controlats i on s'informi sobre els efectes de l'abús de l'alcohol
Notícia: El síndic de Barcelona planteja crear espais per fer botellots - Mobile
Escenari a la Ciudad del Rock, d'Arganda del Rey, la seu que el Primavera Sound incorpora a l'edició de 2023 / Carlos Delgado / Wikimedia Commons

Un immens erm aïllat, sense veïns i polèmic al Primavera Sound madrileny

Notícia: Un immens erm aïllat, sense veïns i polèmic al Primavera Sound madrileny
Comparteix
La Ciudad del Rock, on el festival muntarà també escenari el 2023, és a quilòmetres de distància de nuclis habitats, a diferència del Fòrum
Notícia: Un immens erm aïllat, sense veïns i polèmic al Primavera Sound madrileny - Mobile
La pèrgola fotovoltaica del Fòrum, de propietat municipal / ACN

Una plataforma veïnal vol que un jutge restringeixi festivals al Fòrum

Notícia: Una plataforma veïnal vol que un jutge restringeixi festivals al Fòrum
Comparteix
La plataforma Stop Concerts prepara una demanda i s'oposa a l'edició doble del Primavera Sound de 2022
Notícia: Una plataforma veïnal vol que un jutge restringeixi festivals al Fòrum - Mobile
Parc de les Tres Xemeneies SOS Poble sec

Els jardins de les Tres Xemeneies, cau de botellades i brutícia

Notícia: Els jardins de les Tres Xemeneies, cau de botellades i brutícia
Comparteix
Associacions veïnals denuncien que fa anys que és un espai degradat per l'incivisme
Notícia: Els jardins de les Tres Xemeneies, cau de botellades i brutícia - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: IBI l'impost dels drogates colaus a març 10, 2022 | 17:58
    IBI l'impost dels drogates colaus març 10, 2022 | 17:58
    Bondia, drogues i violacions legals ? Paguem imoostos per forrar fills putatius, quins ovaris, colau de bodia.droga.dura
  2. Icona del comentari de: Ricard a març 10, 2022 | 18:16
    Ricard març 10, 2022 | 18:16
    Els accessos a les sales de festes són sovint font d'actes violents i vandàlics, però el gremi de l'oci nocturn se'n renta les mans. Ara ens diuen que les zones de lleure fora del seu control generaran problemes. Quina barra.

Nou comentari

Comparteix