Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El moviment veïnal busca nous líders
  • CA

El moviment veïnal de Barcelona busca nous líders. Així ho ha defensat aquest dilluns la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona -la FAVB-, que enguany compleix 50 anys d’existència. L’entitat es va reunir el passat 30 d’abril a l’Institut Milà i Fontanals del barri del Raval per delimitar el pla d’actuació, que ha de servir per realitzar un debat de fons sobre els reptes que té la ciutat, a més del treball del dia a dia.

Les intervencions dels representants veïnals han incidit especialment en les desigualtats als barris, l’impacte del model econòmic-turístic en la convivència i ús de l’espai públic, l’endarreriment d’actuacions urbanístiques compromeses i la necessitat d’una revisió del Pla General Metropolità que pugui respondre a les problemàtiques actuals, com ara els conflictes oberts per la preservació del patrimoni històric.

Eleccions a la FAVB el 2023

Els portaveus de la junta de la FAVB, que l’any que ve se sotmet a eleccions, han fet una crida als activistes veïnals per nodrir el lideratge de la Federació, en paral·lel als processos de recanvi generacional que s’estan donant a les entitats veïnals. En paral·lel al pla de treball s’han aprovat l’informe de gestió i econòmic del 2021 i el pressupost de la FAVB per al 2022, que per primera vegada contempla una previsió de les despeses reals que l’entitat necessita per desenvolupar els seus objectius.

L’assemblea ha aprovat diferents resolucions: tres a proposta de la Junta de la FAVB –contra la guerra a Ucraïna, per la regularització de persones migrades i contra la inflació-, tres a proposta de la Xarxa Veïnal del Raval -pel posicionament enfront del projecte de remodelació de la ronda de Sant Antoni, contra el soroll als barris i sobre la neteja de Barcelona- i una altra de la Comissió de Residus. També s’ha donat la benvinguda a l’Associació Veïnal La Maquinista-Mercedes, del barri del Bon Pastor, que s’incorpora a la Federació amb l’objectiu de treballar per trencar l’aïllament de la zona i relligar-la a la resta del territori.

La presidenta de la FAVB, Ana Menéndez, ha conclòs l’assemblea agraint la participació de les associacions veïnals, les entitats convidades i els representants polítics i socials que ens han acompanyat en l’obertura de l’assemblea: Ada Colau, alcaldessa de Barcelona; Cesca Domenech, directora general d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya; i Jordi Rabassa, regidor del Districte de Ciutat Vella. La presentació l’han obert i tancat respectivament Carmela Torró, en nom de la Xarxa Veïnal del Raval, i Jordi Giró, president de la Confavc.

La FAVB assegura que l’entitat ha servit per reivindicar l’aportació del moviment veïnal a la construcció de la democràcia i la millora de la vida als barris i el convenciment que les associacions veïnals són una eina necessària i de futur per a la cohesió social a la ciutat.

Contra l’anul·lació de la ZBE

Recentment, la FAVB ha mostrat el seu no rotund a l’anul·lació de la zona de baixes emissions (ZBE), tal com va determinar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el passat 21 de març. “La sentència fa apreciacions polítiques amb arguments tècnicament falsos, que excedeixen l’àmbit pròpiament jurídic, i confien que els recursos que presentaran les administracions fins que no arribi la sentència ferma, permetin aturar la suspensió de l’ordenança”, van assegurar. A més de la FAVB, també s’hi van sumar la Plataforma per la Qualitat de l’Aire, l’Associació per a la Promoció del Transport Públic, la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona, Ecologistes en Acció, Eixample Respira, Bicicleta Club de Catalunya, Catalunya Camina i l’Associació per a la Prevenció dels Accidents de Trànsit.

Més notícies
Protesta a Barcelona contra els Jocs d'Hivern / ACN
Entitats de Barcelona articulen un front comú contra els Jocs d’Hivern
Notícia: Entitats de Barcelona articulen un front comú contra els Jocs d’Hivern
Comparteix
Equiparen la candidatura a projectes com Barcelona World o el Fòrum 2004
Terrasses a la calçada a Barcelona / Jordi Play
ENQUESTA | Estàs a favor que les noves terrasses rebin subvencions?
Notícia: ENQUESTA | Estàs a favor que les noves terrasses rebin subvencions?
Comparteix
L'Ajuntament destina 4,5 milions per ajudar els hostelers a adquirir les plataformes que el mateix consistori els exigeix
Una imatge d'arxiu de terrasses ampliades / Jordi Play
La regularització de terrasses topa amb costos i denegacions
Notícia: La regularització de terrasses topa amb costos i denegacions
Comparteix
Els restauradors han de pagar entre 2.000 i 2.500 euros per taula per consolidar l’ampliació provisional
Terrasses a Gràcia i Eixample / Foto: Jordi Play
FECASARM demana dos estius de terrasses nocturnes a Barcelona
Notícia: FECASARM demana dos estius de terrasses nocturnes a Barcelona
Comparteix
La patronal de l'oci demana a l'Ajuntament horaris més amplis per compensar les pèrdues durant la pandèmia

Comentaris

  1. Icona del comentari de: AAVV un ramat alimentat per la Culau a maig 02, 2022 | 21:57
    AAVV un ramat alimentat per la Culau maig 02, 2022 | 21:57
    El ramat dela Culau: beeee, beee, beeed

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa