Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La FAVB denuncia el “desmantellament” de la sanitat pública a Barcelona
  • CA

La Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) ha alertat del que considera un “desmantellament” de la sanitat pública a Barcelona. Aquesta entitat assegura que la situació actual d’atenció al ciutadà és deficient, és per això que reclama un augment del pressupost en aquest àmbit, contractar nou personal per incrementar la plantilla i augmentar la presencialitat de l’atenció sanitària que, recorden, s’ha reduït molt arran de l’esclat de la pandèmia.

“La pandèmia ha demostrat la necessitat d’un sistema sanitari fort, proper i al servei de la comunitat”, ha volgut remarcar la FAVB, que ha demanat un “compromís efectiu dels responsables” públics per assolir aquesta fita. En aquesta línia, han argumentat que la nova normalitat, en referència a l’atenció primària que s’ofereix als veïns i veïnes de Barcelona després de la pandèmia del coronavirus, “promou la desmotivació creixent dels professionals, un creixement molt important de les assegurances privades i que els usuaris abandonem la lluita, podríem dir quasi ancestral, per un sistema públic de salut de qualitat a què tenim dret i que no permetrem ens robin”.

Per revertir l’actual situació, diuen, cal que l’atenció primària disposi d’un 25% del pressupost que la Generalitat dedica a l’àmbit de la salut. Així mateix, han demanat que s’atengui millor al pacient que va presencialment al centre sanitari. “S’ha d’eradicar la imatge lamentable de les cues al carrer”, han denunciat des de la FAVB. Igualment, han demanat que “es faci un ús racional de les noves tecnologies, utilitzant-les en casos puntuals”.

“Fem de nou una crida als veïns i veïnes de la ciutat per no permetre als teòrics gestors públics que fomentin empreses privades i per defensar un sistema públic de salut que ha de continuar servint per millorar la vida de les persones”, ha demanat la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa