Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ingressen 16 menors ucraïnesos amb càncer a hospitals de Barcelona
  • CA

Tres hospitals de Barcelona han rebut aquesta tarda 16 infants ucraïnesos que pateixen càncer i que just han aterrat amb mares i àvies aquest divendres al Prat, tots ells procedents des de Polònia després de fugir de la guerra els últims dies. Set han ingressat a l’hospital de Sant Joan de Déu, altres set al Vall d’Hebron i dos a Sant Pau. Quatre han requerit ingrés urgent i han estat trraslladats en ambulàncies fins als centres sanitaris, ha detallat la gerent de la Fundació Oncològica Infantil Enriqueta Villavecchia, Anna Varderi, en declaracions a Catalunya Informació.

Tots els menors -alguns de curta edat i altres, adolescents- han vist interromputs els tractaments oncològics a causa de la invassió russa i “alguns han estat diagnosticats fa pocs dies, en una situació complicada”, ha recalcat Varderi. La sanitària ha comentat que la prioritat és “reprendre aviat” les teràpies.

El grup de refugiats que ha aterrat al Prat aquesta tarda està format per 48 persones. A banda dels menors, a l’avió només anava un home. “La resta són dones, mares i àvies amb els fills”, ha explicat Varderi, que ha assenyalat que les familiars es troben “esgotades” però, alhora, “molt tranquil·les de trobar-se en un lloc segur”. De moment, se les concentra en dos allotjaments.

“Venen molt trencades, amb grans pèrdues i fills greument malalts”, ha apuntat Varderi, que ha afegit que la rebuda ha sigut “molt emocionant”. Un grup de voluntaris ucraïnesos residents a Barcelona s’ha sumat a la comitiva per facilitar les tasques de traducció.

Varderi ha explicat que preveien que el grup de menors ucraïnesos que arribessin a Barcelona fos més ampli. Ha concretat que esperaven que fossin 40 joves pacients oncològics, però una part del grup s’ha desplaçat al final a Suïssa per ser atès en hospitals d’aquell país. Varderi ha afegit que, per ara, es desconeix si més menors ucraïnesos que pateixen càncer seran traslladats per rebre tractament a Barcelona. “Haurem de veure, hi ha molts altres llocs on esperen poder ajudar i la guerra avança, la situació es deteriora i cada vegada costa més que travessin la frontera”, ha assenyalat Varderi.

Més notícies
Autobusos elèctrics de TMB / Vicente Zambrano González
Un bus llançadora gratuït a Sants recollirà refugiats ucraïnesos
Notícia: Un bus llançadora gratuït a Sants recollirà refugiats ucraïnesos
Comparteix
TMB inaugura un servei especial per traslladar-los a la Fira, on obtindran permís de residència i de treball
Efectes del bombardeig del 17 de març de 1938 a la Gran Via de Barcelona / Brangulí / Arxiu Nacional de Catalunya
16 de març: la data que agermana els bombardeigs de Barcelona i d’Ucraïna
Notícia: 16 de març: la data que agermana els bombardeigs de Barcelona i d’Ucraïna
Comparteix
Els últims atacs contra civils ucraïnesos coincideixen amb l'aniversari de l'ofensiva aèria més destructiva sobre la capital catalana, mancada d'acte institucional que la recordi
Una vista de Sant Petersburg / Pixabay
La guerra d’Ucraïna refreda l’agermanament de Barcelona i Sant Petersburg
Notícia: La guerra d’Ucraïna refreda l’agermanament de Barcelona i Sant Petersburg
Comparteix
L'Ajuntament suspèn relacions amb la segona ciutat russa fins que no cessi el foc
Un passatger entra a la zona de vies de l'estació de Sants de Barcelona / Albert Cadanet (ACN)
Metro gratis pels refugiats ucraïnesos que arriben en avió o a Sants
Notícia: Metro gratis pels refugiats ucraïnesos que arriben en avió o a Sants
Comparteix
Les estacions Aeroport T1, Aeroport T2 i Sants Estació seran de lliure accés per als que fugen de la guerra a Ucraïna

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa