Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Hospital del Mar porta la immunoteràpia a domicili a pacients amb càncer

L’Hospital del Mar, amb la col·laboració d’AstraZeneca, ha posat en marxa una iniciativa “pionera”, diuen des del centre hospitalari, per a portar els tractaments amb immunoteràpia al domicili dels pacients amb càncer de pulmó. El que es pretén amb aquesta iniciativa és dur a terme un “projecte d’humanització de l’assistència sanitària“, de manera que les persones no han de desplaçar-se fins a l’hospital. La iniciativa està especialment pensada per a pacients amb càncer de pulmó de cèl·lules no petites (CPNCP o càncer de pulmó no microcític, CPNM) en estadi III que no han progressat després de quimiorradioteràpia concomitant, indica l’Hospital del Mar.

La impulsora del projecte, la doctora Edurne Arriola, cap de secció de càncer de pulmó del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital del Mar, ha explicat que “la humanització de l’atenció als pacients amb aquest tipus de càncer significa que siguem capaços d’adaptar els processos al pacient en comptes del pacient als processos, tant diagnòstics com terapèutics. És a dir, que podem salvar barreres com les dificultats físiques a les quals s’enfronten persones amb aquest tipus de càncer, així com la dificultat per a poder estar acompanyats per familiars que treballen en els horaris de visita mèdica”.

Evitar esperes

Entre d’altres, la mesura busca evitar retards innecessaris al centre hospitalari. “A l’hospital pot diferir l’hora prevista de consulta i el moment real de la visita, per la qual cosa, a vegades les esperes es fan llargues”, detalla Dolores Zafra, infermera del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital del Mar. A hores d’ara calculen que fins a 20 pacients es podran beneficiar d’aquesta iniciativa.

L’Hospital del Mar explica que són les infermeres gestores les que guien als pacients al llarg del procés diagnòstic i terapèutic. “Aquesta assistència de qualitat es combina amb una recerca capdavantera en càncer a l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) i amb un ampli programa d’assajos clínics”, diu el centre hospitalari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa