Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Metro gratis pels refugiats ucraïnesos que arriben en avió o a Sants
  • CA

Els refugiats ucraïnesos que arriben a Barcelona en avió fins a l’aeroport del Prat o a través de qualsevol altre mitjà a l’estació de Sants tindran el transport públic en metro gratis. La mesura, que de forma espontània ja s’ha anat aplicant els últims dies, s’ha convertit en una directriu comuna aquest dimecres, tal com ha pogut saber el TOT Barcelona de diverses fonts. D’aquesta forma, es facilita la mobilitat d’aquestes persones que fugen de la guerra al seu país, després que el 24 de febrer Rússia i el seu president, Vladímir Putin, hagi atacat el territori.

A través d’un breu comunicat intern, que ha pogut consultar aquest diari, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), l’empresa pública del metro i el bus de la capital catalana, ha demanat als empleats de la companyia que garanteixin l’accés lliure a tota persona refugiada que provingui d’aquest país de l’est d’Europa i que agafi el metro a les estacions Aeroport T1 i Aeroport T2, de la línia L9 Sud, i Sants Estació, de les línies 3 (línia verda) i 5 (línia blava).

Per dur a terme aquesta operació, els treballadors de metro de TMB deixaran entrar a aquestes tres estacions als refugiats ucraïnesos i després informaran els agents de seguretat del nombre de persones que han demanat accedir-hi i a quina estació s’hi dirigeixen. En tota la resta de transport subterrani de la ciutat no es donarà accés lliure, deixa clar la companyia. De totes maneres, aquests dies també s’ha proveït de tota mena de tiquets a aquestes persones, com bitllets senzills o les T-casual, entre altres, en funció de les seves necessitats, expliquen fonts coneixedores.

Permís de residència i treball en dues hores

Aquesta no és l’única mesura que s’ha posat a disposició d’aquesta comunitat. De fet, aquest mateix dimecres s’ha sabut també que el govern espanyol, a través del ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, es prepara per desplegar la Fira de Montjuïc com un “gran centre” d’acollida i recepció de refugiats ucraïnesos, un espai que servirà per donar-los permís de residència i treball en un termini de temps de dues hores, segons ha traslladat la quarta tinenta d’alcalde i regidora de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez, en una atenció als mitjans de comunicació. A hores d’ara ja són a la capital uns 1.500 refugiats, ha dit Pérez. Així mateix, l’Ajuntament ha ofert allotjament a 2.000 persones, entre el Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER) i el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB).

Més notícies
Fira de Montjuïc / Europa Press
Els refugiats ucraïnesos rebran permís de residència i treball en 2 hores
Notícia: Els refugiats ucraïnesos rebran permís de residència i treball en 2 hores
Comparteix
La regidora de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez, diu que el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions del govern espanyol ha promès la "regularització exprés"
Refugiats ucraïnesos / Europa Press
Nens ucraïnesos malalts de càncer seran traslladats a Barcelona
Notícia: Nens ucraïnesos malalts de càncer seran traslladats a Barcelona
Comparteix
Arribaran dijous o divendres procedents d'un país fronterer amb Ucraïna i en un vol contractat pel Ministeri de Defensa
L'Ivanna, ciutadana ucraïnesa, amb el seu nadó d'un mes en braços, arriba el 5 de març de 2022 a l'aeroport de Prat en un vol de rescat des de Varsòvia (Polònia) / Sílvia Jardí (ACN)
Arriba a l’aeroport del Prat el primer vol de rescat d’ucraïnesos
Notícia: Arriba a l’aeroport del Prat el primer vol de rescat d’ucraïnesos
Comparteix
227 persones d'aquesta nacionalitat, principalment dones i menors, han aterrat aquest dissabte a Catalunya
Manifestants contra la guerra a Ucraïna concentrats a plaça Catalunya / ACN
Veïns del Besòs i amb estudis: perfil dels ucraïnesos a Barcelona
Notícia: Veïns del Besòs i amb estudis: perfil dels ucraïnesos a Barcelona
Comparteix
Es concentren a la frontera amb Sant Adrià del Besòs i en 10 anys gairebé han doblat població

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Arr a març 15, 2022 | 19:51
    Arr març 15, 2022 | 19:51
    Suposo que rebrà el mateix tracte qualsevol persona que fugi d'un conflicte armat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa