Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nens ucraïnesos malalts de càncer seran traslladats a Barcelona
  • CA

Aquesta setmana serà clau en la recepció de refugiats ucraïnesos a Barcelona. Per una banda, la Fira de Montjuïc s’està acabant d’habilitar per acollir la gran base de primera acollida als desplaçats a Cataluya per la invasió russa, on s’espera que completin els tràmits per rebre un permís exprés de residència i de treball. A més, l’Estat ha anunciat aquests dimarts que s’espera que un grup de nens malalts de càncer i procedents d’Ucraïna aterrin al Prat dijous o divendres.

L’arribada l’ha anunciat la ministra de Defensa, Margarita Robles. No és el primer avió que el Govern espanyol envia per traslladar pacients de curta edat que, fins ara, han rebut tractament a hospitals del país envaït per l’Exèrcit rus. Divendres passat ja en va arribar un a Madrid. També aquest dimarts aterra a Gijón una aeronau que trasllada un total de 114 persones discapacitades procedents d’Ucraïna.

Robles ha fet aquest anunci durant el lliuraments d’uns premis al Ministeri de Defensa i l’ha catalogat com una mostra del compromís de l’Estat espanyol “amb la pau” i la col·laboració amb Ucraïna. La ministra ha presumit que el Govern de Pedro Sánchez està combinant l’ajuda de caràcter humanitari amb l’enviament de material armamentístic ofensiu i defensiu per fer front a la invasió per part de Rússia.

Els nens malalts de càncer arribaran a Barcelona procedents d’un país fronterer amb Ucraïna, en un vol noliejat pel Ministeri de Defensa espanyol. El departament dirigit per Margarita Robles també s’ha encarregat del vol que aquest dimarts arriba a Astúries amb 114 persones discapacitades ucraïneses, com ja va anunciar aquest dilluns en una entrevista el president del Govern, Pedro Sánchez.

A l’Estat s’han obert tres centres d’acollida i recepció de refugiats d’Ucraïna a Pozuelo de Alarcón (Madrid), Alacant i Barcelona, ​​i no es descarta obrir un quart a Màlaga “si calgués”, ha avançat Sánchez. A més, s’han agilitzat tots els tràmits perquè els ucraïnesos a Espanya tinguin un permís de residència legal i puguin treballar i accedir a les prestacions socials en només 24 hores.

Més notícies
Fira de Montjuïc / Europa Press
Els refugiats ucraïnesos rebran permís de residència i treball en 2 hores
Notícia: Els refugiats ucraïnesos rebran permís de residència i treball en 2 hores
Comparteix
La regidora de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez, diu que el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions del govern espanyol ha promès la "regularització exprés"
El superiot rus retingut a Barcelona
Madrid bloqueja el superiot d’un oligarca rus al Port de Barcelona
Notícia: Madrid bloqueja el superiot d’un oligarca rus al Port de Barcelona
Comparteix
És un estret col·laborador de Putin, van servir junts al KGB, i és l'actual conseller delegat de l'empresa d'armament Rostec
La plaça Espanya amb Montjuïc al fons / Vicente Zambrano
La Fira de Montjuïc obrirà un centre d’acollida a refugiats ucraïnesos
Notícia: La Fira de Montjuïc obrirà un centre d’acollida a refugiats ucraïnesos
Comparteix
Obrirà divendres i serà la tercera gran base a l'Estat per rebre els desplaçats
El bus turístic per veure els llums de Nadal, en una de les seves rutes / Turisme de Barcelona
Barcelona tornarà als nivells de turisme previs a la pandèmia?
Notícia: Barcelona tornarà als nivells de turisme previs a la pandèmia?
Comparteix
El 2019 van visitar la ciutat 11,9 milions de persones; el 2021, 4,5

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa