Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Hospital Dos de Maig estrena 29 llits per a greus de la mà de Sant Pau
  • CA

L’Hospital Dos de Maig, al barri de Sagrada Família, estrena una planta per a malalts greus en coordinació amb el veí Hospital de Sant Pau. Té 29 llits i permetrà ampliar la capacitat d’hospitalitzar aguts a la dreta de l’Eixample.

Ocupa una superfície de 600 m² i disposa de mesures de confort i noves tecnologies, com tauletes per comunicar-se amb la família, facilitar la comunicació amb infermeria i accedir més fàcilment a la informació del seu estat de salut. A llarg termini s’ampliarà i s’especialitzarà en sèniors com a Unitat Geriàtrica d’Aguts (UGA).

La directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel, ha inaugurat aquest dilluns matí la nova àrea d’hospitalització, situada a la tercera planta d’aquest equipament sanitari de proximitat. L’espai el gestionarà el centre de forma conjunta amb la direcció i els professionals de Sant Pau, a través d’un conveni signat específicament per aquestes instal·lacions.

“Permetrà una major proximitat i integració dels serveis assistencials per a l’atenció del pacient fràgil complex”, ha assegurat la conselleria de Salut de la Generalitat. “Facilitarà el flux i l’atenció dels pacients amb malaltia mèdica aguda o crònica aguditzada”, ha coincidit la directora assistencial de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Xènia Acebes.

A més d’ampliar el nombre de llits disponibles, la nova col·laboració d’aquests dos centres intenta facilitar la coordinació dels sanitaris que atenen a pacients fràgils complexes, en especial els d’edat avançada. L’envelliment de la població suposa actualment un repte adaptatiu per tota l’atenció hospitalària.

“En moments puntuals de demanda molt alta, aquest increment de llits ens donarà una bombona d’oxigen per poder respondre a una necessitat existent i real al territori”, ha reconegut el director de l’Hospital Dos de Maig, Dani Rodríguez. Situat al carrer Dos de Maig 301, aquest centre va obrir portes el 1923 i per tant està a punt de convertir-se en centenari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa