Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), l’empresa pública que gestiona el servei de metro i bus a la capital catalana, ha estrenat aquest divendres un servei especial i gratuït per facilitar la mobilitat de tots els refugiats ucraïnesos que arribin a la ciutat, després de fugir de la guerra iniciada per Rússia i el seu president, Vladímir Putin, al seu país el passat 24 de febrer. Els recolliran a l’estació de Sants i els traslladaran fins a la Fira de Montjuïc, on rebran permís de residència i treball en un termini màxim de dues hores, com ha promès el govern espanyol.

“Els autobusos seran conduïts per professionals voluntaris de TMB que pertanyen a Conductors Solidaris de Catalunya, una ONG formada majoritàriament per empleats i empleades de TMB”, ha anunciat la companyia, a través d’un comunicat. “Aquesta iniciativa es mantindrà diàriament mentre sigui necessària, inclòs durant els caps de setmana”, ha afegit.

També s’han facilitat bitllets de transport a Creu Roja, l’entitat que, per ordre del ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions del govern espanyol, acompanya aquestes persones. Aquesta mesura s’afegeix a la que ja van aplicar des d’aquest dimarts, quan van donar l’ordre de facilitar el transport gratuït en metro a totes aquelles persones d’aquesta comunitat que arribin a l’aeroport del Prat i a l’estació de sants, tal com va avançar el TOT Barcelona.

El servei es desplegarà des de les 15 hores de cada tarda i durarà fins al vespre, sense una hora definida d’últim trajecte. Fonts de TMB expliquen que s’aniran creant diversos grups de refugiats que seran traslladats de forma contínua fins a la Fira de Montjuïc, prop de la mateixa estació de Sants.

Primer dia caòtic

El primer dia de funcionament de la Fira de Montjuïc ha estat caòtic. Malgrat esperar davant del recinte, on els han promès permís de residència i treball, un cop allà els han dit que primer han de demanar cita prèvia, trucant a un telèfon de Madrid. “Ens han dit del consolat que aquí ens donarien algun tipus d’ajuda, però molt clar tampoc està”, han comentat alguns.

Més notícies
Un passatger entra a la zona de vies de l'estació de Sants de Barcelona / Albert Cadanet (ACN)
Notícia: Metro gratis pels refugiats ucraïnesos que arriben en avió o a Sants
Comparteix

Metro gratis pels refugiats ucraïnesos que arriben en avió o a Sants

Les estacions Aeroport T1, Aeroport T2 i Sants Estació seran de lliure accés per als que fugen de la guerra a Ucraïna
Notícia: Metro gratis pels refugiats ucraïnesos que arriben en avió o a Sants - Mobile
La plaça Espanya, amb els pavellons de la Fira de Barcelona a Montjuïc al fons / Vicente Zambrano González / Ajuntament de Barcelona
Notícia: La Fira de Montjuïc obrirà un centre d’acollida a refugiats ucraïnesos
Comparteix

La Fira de Montjuïc obrirà un centre d’acollida a refugiats ucraïnesos

Obrirà divendres i serà la tercera gran base a l'Estat per rebre els desplaçats
Notícia: La Fira de Montjuïc obrirà un centre d’acollida a refugiats ucraïnesos - Mobile
Fira de Montjuïc / Europa Press
Notícia: Els refugiats ucraïnesos rebran permís de residència i treball en 2 hores
Comparteix

Els refugiats ucraïnesos rebran permís de residència i treball en 2 hores

La regidora de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez, diu que el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions del govern espanyol ha promès la "regularització exprés"
Notícia: Els refugiats ucraïnesos rebran permís de residència i treball en 2 hores - Mobile
Manifestants contra la guerra a Ucraïna concentrats a plaça Catalunya / ACN
Notícia: Com ajudar eficaçment el poble ucraïnès des de Barcelona
Comparteix

Com ajudar eficaçment el poble ucraïnès des de Barcelona

El govern i les ONG insten a la ciutadania a col·laborar mitjançant donatius a entitats especialitzades
Notícia: Com ajudar eficaçment el poble ucraïnès des de Barcelona - Mobile

Nou comentari

Comparteix