Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Malestar a Interior amb Colau perquè l’apressi ara a frenar aldarulls
  • CA

Malestar al Departament d’Interior per la reacció de l’Ajuntament de Barcelona davant del greu episodi d’aldarulls durant el macrobotellot d’aquesta matinada de dissabte a l’avinguda Maria Cristina, on s’han comès destrosses diverses a vehicles, edificis i mobiliari urbà i on, a més, 43 persones han resultat ferides, 13 d’elles per ganivetades. En declaracions al TOT Barcelona, fonts d’Interior han carregat contra el Consistori, a qui atribueix la “decisió” de “tolerar el botellot a plaça Espanya”. De fet, el tinent d’alcalde dels comuns Jordi Martí va justificar hores abans dels incidents que no es desallotgés cap macrobotellot multitudinari perquè, segons va dir, “faria el problema més gros”.

“Al primer problema, ho carreguen als Mossos”, lamenten veus autoritzades de la conselleria. Després que l’alcaldessa Ada Colau ho reclamés, Interior ha decidit reforçar el dispositiu policial per intentar impedir que els incidents tornin a succeir aquesta pròxima nit, segons ha informat TV3.

En tot cas, dins del departament expressen el seu desencís amb les declaracions d‘Ada Colau i el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, que han transvasat tota la responsabilitat a la policia de la Generalitat per contenir els actes vandàlics. El Consistori ha admès que havien previst que podien ocórrer altercats però, segons Batlle, no eren possible evitar per la gran munió de gent que s’hi va aplegar.

Sempre segons les mateixes fonts del departament, l’Ajuntament és responsable del dispositiu policial que va dissenyar per tractar d’evitar grans concentracions per beure i fer festa fora dels escenaris de la Mercè, on l’aforament es limita per complir les recomanacions sanitàries davant la Covid-19. Destaquen, a més, que la Festa Major és un esdeveniment exclusivament del Consistori i afegeixen que el govern municipal va anunciar un desplegament d’antiavalots per prevenir macrobotellots. Sobre això, fonts d’Interior recalquen que l’Ajuntament va presentar l’operatiu especial tot sol en públic, sense convidar comandaments de Mossos a dir-hi la seva.

Després de comprovar els danys al lloc dels fets, Colau ha explicat aquest matí que ha sol·licitat al conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, un “reforç preventiu” de Mossos d’Esquadra per evitar que els aldarulls es reprodueixin aquesta nit. Per la seva banda, Batlle ha assegurat que tant comandaments de la policia catalana com de la Guàrdia Urbana coincideixen en evaluar els darrers esdeveniments com “un problema d’ordre públic i que qui primer l’ha d’afrontar és qui té responsabilitats d’ordre públic, que és el cos de Mossos d’Esquadra“. El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona ha qüestionat les declaracions de Batlle, a qui ha culpat d’espolsar-se responsabilitats i centrifugar-les a la Generalitat.

Més notícies
Cotxe destrossat i vidres trencats al Palau de Congressos, aquesta matinada / CSIF
Colau: “S’han passat totes les línies vermelles de l’incivisme”
Notícia: Colau: “S’han passat totes les línies vermelles de l’incivisme”
Comparteix
L'oposició acusa el govern de comuns i socialistes d'inacció després del macrobotellot violent
Macrobotellot a l'avinguda Maria Cristina / Jordi Play
Batlle diu que el macrobotellot de Maria Cristina no es podia evitar
Notícia: Batlle diu que el macrobotellot de Maria Cristina no es podia evitar
Comparteix
Tretze persones apunyalades i tres ferits amb lesions greus en uns incidents que l'Ajuntament admet que eren previsibles

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Veritat sempre a setembre 25, 2021 | 13:52
    Veritat sempre setembre 25, 2021 | 13:52
    A qui interessa malmetre el nom de la ciutat? doncs això, son sempre les mateixes rates feixistes, però clar, a aquesta xusma no els hi faran res, poder rebran alguna medalla, ja m'enteneu.
  2. Icona del comentari de: Joan Gibert a setembre 25, 2021 | 13:58
    Joan Gibert setembre 25, 2021 | 13:58
    La capacitat de l'Ada Colau per repartir culpes als altres i no acceptar cap responsabilitat és ja proverbial. Barcelona té un problema gros amb Colau i els seus Comuns, però, també, no ho oblidem, amb el PSC i Collboni, que són els que de debò manen a l'ombra de Colau.
    • Icona del comentari de: Serafi Bandarra i grataconys a setembre 26, 2021 | 08:45
      Serafi Bandarra i grataconys setembre 26, 2021 | 08:45
      Joan te veste mes raó que un sant, si el PSC no bolges la Colau no hi seria
  3. Icona del comentari de: Visca l'ajuntament de la Barcelona destrossada a setembre 25, 2021 | 14:29
    Visca l'ajuntament de la Barcelona destrossada setembre 25, 2021 | 14:29
    Com podem haver educat tan alament els nostres fills, egoistes, borratxos, violents, anti tot, ganduls, bruts , destralersenganxats a la beguda i al mòbil...i encara el Martí de la Colau els diu pobrets , no us direm res, feu, feu , ja ens votareu oi? Us donem plena llibertat I ara la COLAU CRIDA QUE ELS MOSSOS NO L'AJUDEN. Quins ajuntament teiu els barcelonins, deixaran una Barcelona destrossada
  4. Icona del comentari de: Pedro a setembre 25, 2021 | 15:22
    Pedro setembre 25, 2021 | 15:22
    A disfrutar de lo votado.
  5. Icona del comentari de: Por que una vez es vandalismo irresponsable y otras no? a setembre 25, 2021 | 17:09
    Por que una vez es vandalismo irresponsable y otras no? setembre 25, 2021 | 17:09
    En “el fuego post sentencia”, se quemaron coches, contenedores, de rompieron cristales, se cortaron calles, se tiraron piedras a los Mossos, de tiraron cohetes con intención de dar a Helicópteros de la policía .. vamos, MUCHÍSIMO peor que esta noche.. a esos que hicieron lo de las Post sentencia se les condecora por parte del Parlament ( Represaliados ) y ahora esto que ha pasado esta noche si que es condenable. POPULISMO CATALAN XENÓFOBO
    • Icona del comentari de: Guaita-que-fan-ara a setembre 26, 2021 | 11:27
      Guaita-que-fan-ara setembre 26, 2021 | 11:27
      sembla que hi han bastants dels teus barrejats amb aquella xusma, a més dels de la Pl.Artós
    • Icona del comentari de: ton c. a setembre 26, 2021 | 12:40
      ton c. setembre 26, 2021 | 12:40
      sento dirli-ho peró als fets que vosté destaca no hi va haver cap ferit de ganivetada, alguna reflexió?.
  6. Icona del comentari de: Vendetta a setembre 25, 2021 | 19:12
    Vendetta setembre 25, 2021 | 19:12
    Fora colau dels nostres barris

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa