Colau: “S’han passat totes les línies vermelles de l’incivisme”

L'oposició acusa el govern de comuns i socialistes d'inacció després del macrobotellot violent

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha visitat aquest dissabte el tram de l’avinguda Maria Cristina que va patir greus destrosses durant el macrobotellot d’anit a l’avinguda Maria Cristina, que va arribar a aplegar uns 40.000 assitents i on 13 persones van ser apunyalades i altres 20 van ser detingudes. “Aquesta nit s’han passat totes les línies vermelles de l’incivisme”, ha advertit Colau, que ha reclamat al Departament d’Interior un “reforç preventiu” liderat pels Mossos d’Esquadra per intentar evitar que els altercats tornin a succeir aquesta nit.

“Ha passat de ser un problema d’incivisme, com ho va ser la primera nit, a ser un problema de vandalisme i d’ordre públic”, ha observat Colau. L’alcaldessa ha qualificat els fets d'”inacceptables” després de comprovar els greus danys a la Fira de Barcelona i el Palau de Congressos, que va ser assaltat per un grup de joves que van irrompre dins de l’edifici, trencant els vidres de la planta baixa, i que després van ruixar el carrer amb extintors que van prendre.

Colau ha comentat que ha parlat amb el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, per demanar que s’incrementi el dispositiu policial aquesta pròxima nit. Per altra banda, ha desvinculat els episodis de violència amb la festa de la Mercè, que acaba demà.

El primer tinent d’alcalde i màxim dirigent del PSC a l’Ajuntament, Jaume Collboni, s’ha manifestat en la mateixa línia que Colau. En un missatge a Twitter, ha condemnat els altercats i les trencadisses, “un problema d’ordre públic i seguretat que sobrepassa les competències de la Guàrdia Urbana”, ha escrit. Collboni ha demanat “més recursos” al Departament d’Interior “per evitar nous incidents”, igual que Colau i el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, l’han precedit expressant el mateix prec.

Crítiques dels rivals

L’oposició ha carregat contra el govern municipal de comuns i socialistes després de la nit d’aldarulls i violència. “Govern municipal sinònim d’impotència total. Si no saben assumir responsabilitats que deixin pas als que sí que volem”, ha etzibat el líder local d’ERC, Ernest Maragall. Alhora, el portaveu dels republicans a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, ha retret “lentitud” a l’executiu de l’alcaldessa Ada Colau per “reaccionar” davant de les concentracions multitudinàries per beure al carrer, un fenomen que creu que “ha esdevingut un problema estructural” i que manté els cossos policials i d’emergències “absolutament desbordats”, segons descriuen els republicans.

“Barcelona no pot enviar un missatge que tot s’hi val”, ha sostingut Coronas, que ha dit constatar una “pèrdua total d’autoritat democràtica” de l’Ajutament per evitar els altercats. També ha recriminat que el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, hagi traslladat als Mossos d’Esquadra la responsabilitat per contenir possibles nous incidents en la pròxima nit. “No acceptem de cap manera la centrifugació de culpes. La responsabilitat en aquesta materia és del govern municipal. El tinent d’alcaldia sabia que hi existia aquest risc i ho ha permès“, ha reblat Coronas.

El grup municipal de Junts ha retret “incompetència” al bipartit municipal i li ha atribuït “mala planificació” abans del macrobotellot de l’avinguda Maria Cristina. El portaveu del partit a l’Ajuntament, Jordi Martí, pensa que els aldarulls es deuen a la “permissivitat” que creu que els responsables municipals ja van demostrar davant de les aglomeracions a Maria Cristina la nit de divendres, quan s’hi van apinyar unes 15.000 persones.

Per la seva banda, el cap de files del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, ha parlat d'”explosió de violència i d’incivisme” que ha titllat d'”intolerable”. Bou ha reclamat “més prevenció i més mà dura” davant de les destrosses i les agressions provocades per alguns dels presents en el macrobotellot, a qui ha qualificat de “gamberros”. L’altre regidor popular al Consistori, Óscar Ramírez, ha qualificat els fets de “terrorisme al carrer”. “On són Ada Colau i el govern de l’Ajuntament de Barcelona?”, ha interpel·lat.

La regidora de Barcelona pel Canvi, Eva Parera, s’ha referit als actes de vandalisme d’anit criticant Colau, el PSC i ERC. “Massa temps avivant la presa de carrers. Massa temps desprestigiant els cossos de seguretat“, ha escrit a Twitter. Per la seva banda, la presidenta del grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament, Luz Guilarte, ha culpat Colau i el PSC d’haver “abandonat la protecció dels barcelonins” i els ha exigit un pla de seguretat i que assumeixin responsabilitat “davant una Barcelona víctima del caos i dels vàndals“.

Més informació

Comentaris

  Charnego 25/09/2021 1:19 pm
  TORRA : APRETEU, APRETEU... Estas son las consecuencias
   Ricard 25/09/2021 3:51 pm
   Txarnego? Tu mateix.
  A l'aguait 25/09/2021 1:19 pm
  Ara has caigut del llit de cop ? Això els hi passa als que no tenen ni idea de lo que tenen entre mans.
  Català 25/09/2021 1:35 pm
  Ja tens la Barcelona que volies, bandarra. Bon profit!.
  Manel 25/09/2021 2:02 pm
  Aquest es el teu llegat, una barcelona bruta, fastigosa i arrassada. Colau a la presó ja.
  Nou comentari 25/09/2021 3:25 pm
  Acordaros de Carmena en Madrid... un asco de ciudad. Gracias, comunistas.
  Ricard 25/09/2021 3:27 pm
  Aquesta senyora ja s'equivoca quan parla d'incivisme i no pas de delinqüència. I d'aquí ve tot. Es la negligència dels poders públics en l'assumpcio de la seva única responsabilitat, administrar la cosa pública.
   Respond a Ricard 25/09/2021 3:57 pm
   Los comunistas sólo buscan el caos. Cuanto más débil una sociedad, mejor.
  Amb els comuns no podem 25/09/2021 5:29 pm
  El principal problema de la ciutat de Barcelona, és que la frau kolau, és l'okupa de l'alcaldia de Barcelona
  Miren 25/09/2021 5:54 pm
  La Sra. Colau ja es deu haver oblidat que gràcies als aldarulls de Can Vies, la inacció de l'ajuntament, i falses acusacions dels mitjans a Xavier Triàs va aconseguir ser batllessa de Barcelona. El problema que tenen alguns polítics és que no tenen memòria o es pensen que no en tenim nosaltres.
  LLARENA dPENA 25/09/2021 6:19 pm
  La Colau no fará res per evitar aquestes barbaritats i bajenades. Ells son molt ilberals i per aixó, no vol ni l'interessa quesigui la GU qui posi fre a tanta merda. Per aixó demana que siguin els Mossos que ho tallin. El que passarà és que els Mossos tampoc faran res perquè aquesta gentussa no son CDR. Un altree cosa es que els del botellot fosin indepes. Si fosin indepes, segur que els trencarien la crisma a més d'inventar-se qualsevol cosa per carregar-los amb 8 o 10 anys de pressó. Oi que sí Conseller Elena?
  Vendetta 25/09/2021 7:16 pm
  1 ahir tots ban veure ki eren els nens de la colau y 2 fora colau dels nostres barris

Nou comentari