L’incendi de Badalona obre la porta a un espai metropolità per a sensellar

La Generalitat i el govern d'Albiol pacten treballar per obrir places estables per a persones sense llar a la ciutat

L’incendi en una nau ocupada des de fa anys a Badalona podria desencallar de retruc la reivindicació barcelonina d’obrir espais per a sense sostre a l’àrea metropolitana. La ciutat veïna de la capital podria ser la primera, si prosperen les converses entre el consistori de Xavier Garcia Albiol i la Generalitat de Catalunya.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies transferirà a Badalona aquest any 750.000 euros addicionals per polítiques de sensellarisme a la ciutat. La proposta ha estat ben rebuda per part del consistori i les dues administracions ja treballen conjuntament en la manera en què es donarà resposta a aquest fenomen creixent a Badalona i l’àrea metropolitana de Barcelona. Aquesta transferència de recursos es farà amb el mecanisme habitual de relació entre el Departament i els ens locals, el contracte programa de serveis socials, i consistirà en una addenda extraordinària adreçada contribuir a la resposta d’acollida immediata a les persones que vivien a la nau industrial que ha cremat aquesta nit.

D’altra banda, aquest finançament extraordinari també ha de servir per “treballar en una resposta a mig i llarg termini per disposar de places per a persones sense llar de manera estable a la ciutat“, segons ha avançat literalment el departament en un comunicat. Els recursos oferts ara per Treball, Afers Socials i Famílies se sumen a dues convocatòries més per polítiques de sensellarisme, una del juliol i una del novembre, a través de les quals l’Ajuntament de Badalona ja havia disposat de 339.000 euros aquest 2020.

12 milions d’euros més

En la darrera ampliació del contracte programa de serveis socials entre el Departament i els ens locals i consells comarcals, corresponent al mes de novembre i per un import de 40 milions d’euros, ja s’havien previst 9 milions d’euros per a l’atenció a les persones sense llar, dels quals 3,5 per a la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana. Aquests 9 milions d’euros se sumen als 2,8 milions per a sensellarisme que ja es van habilitar a l’estiu. Per tant, enguany Treball, Afers Socials i Famílies ha destinat 11,8 milions nous a aquest àmbit.

Més informació

Nou comentari