Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El govern municipal obre la porta a comprar hotels tancats per a persones sense llar
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona “estudiarà la possibilitat d’adquirir i reconvertir establiments hotelers que han hagut de tancar a causa de la crisi econòmica derivada de la Covid-19 per tal de transformar-los en equipaments per a persones sense llar”, segons un prec proposat per ERC acceptat pel govern municipal en la comissió de Drets Socials, Cultura i Esports. La comissionada d’Acció Social, Sonia Fuertes, ha dit que ja s’han posat en marxa algunes iniciatives amb la xarxa hotelera i que per tant “és una línia ja encetada” que continuaran “aprofundint”.

Fuertes ha insistit a reclamar una estratègia supramunicipal per al sensellarisme. El govern municipal també ha acceptat un prec per impulsar ajudes directes a les sales independents de música. Per part d’ERC, Montse Benedí ha exposat que les darreres setmanes han tancat 36 hotels de Barcelona, ha dit que “molts” busquen comprador i en aquest context ha indicat que comprar-ne pot ser una solució per incrementar les places per a persones sense llar.

Sales de música

Pel que fa a les sales independents, el tinent d’alcaldia Joan Subirats ha explicat que les sales de concert han estat “una prioritat” per al govern municipal. També ha dit que estudien noves ajudes de cara a “l’estiu vinent”.

El prec acceptat insta el govern municipal a impulsar “d’acord amb l’Associació de Sales de Concert de Catalunya, amb els termes que estipulin, i amb caràcter d’urgència, una línia d’ajudes directes per a sales independents de música en viu a la ciutat que en garanteixi la continuïtat o afavorir-ne la reobertura d’aquelles que, fruit de la crisi generada per la Covid, ja han hagut de tancar les portes”.

Desnonaments

També s’ha aprovat un prec d’ERC segons el qual el govern municipal ha de donar suport i demanar als jutges que apliquin el decret llei 37/2020, de 3 de novembre, per evitar els desnonaments davant els efectes de la pandèmia de la Covid-19, “fins que el Govern de l’Estat decreti una moratòria universal indefinida mentre duri la crisi social i econòmica actual”.

Al prec inicial s’hi ha incorporat una demanda al govern perquè prioritzi la mediació. La regidora d’Habitatge, Lucía Martín, ho ha reclamat perquè “els mossos estan començant a aplicar multes via llei mordassa a les persones que defensen el dret a l’habitatge”. ERC ha acceptat la transacció.

Més notícies
Turistes al passeig de Gràcia amb Gran Via, aquest agost de pandèmia / Sílvia Barroso
El Gremi d’Hotels preveu recuperar “cert flux” de turistes a partir del maig
Notícia: El Gremi d’Hotels preveu recuperar “cert flux” de turistes a partir del maig
Comparteix
L'estiu va permetre obrir només un 25% dels allotjaments amb una ocupació mitjana del 20%
Mantes d'una persona sensesostre davant d'un establiment tancat / Arrels
Barcelona insta la Generalitat a endreçar l’atenció al sensellarisme
Notícia: Barcelona insta la Generalitat a endreçar l’atenció al sensellarisme
Comparteix
L'Ajuntament posa com a exemple que quan un sensesostre surt sol de l'hospital no hi ha un circuit d'atenció establert

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa