El Govern destina 3,5 milions extra al sensellarisme metropolità

La Generalitat cedeix a la pressió de Colau, que li reclamava més inversió i un centre a la primera corona

La Generalitat destina 9 milions d’euros extra a l’atenció a les persones sense llar, dels quals 3,5 seran per a la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana. Cedeix així a les reivindicacions de l’alcaldessa Ada Colau, que en les darreres setmanes li ha reclamat al Govern més inversió en aquestes polítiques i un centre per a persones sense llar a la primera corona.

La partida forma part d’una injecció de 40 milions anunciada per la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies aquest dimecres. L’objectiu és reforçar el finançament del món local per fer front a l’impacte social de la pandèmia de coronavirus, ha informat en un comunicat. A banda del sensellarisme, també inclou 5 milions per reforçar les ajudes d’urgència social; 3,7 milions per a la contractació de dinamitzadors cívics per a la inclusió de joves migrats sols; i 22,3 milions de bestreta per al servei d’atenció a domicili.

El departament ha lamentat que les conseqüències econòmiques de la crisi sanitària i de les restriccions per contenir els contagis estan “afectant molt” a les persones i estan sent, al seu parer, especialment crues en aquells col·lectius de risc i en situació de vulnerabilitat.

Més informació

Nou comentari