Els guàrdies urbans implicats en la mort de la gossa Sota hauran de declarar

La jutgessa cita a declarar l'1 de juliol els policies locals que van intervenir en l'execució a trets de l'animal i diversos testimonis protegits

La jutgessa ha acordat citar a declarar l’1 de juliol els agents de la Guàrdia Urbana que van intervenir en la mort a trets de la gossa Sota el desembre del 2018 a Barcelona, segons ha indicat Nova Eucària, entitat que va interposar una denúncia penal per aquests fets al jutjat. Nova Eucària celebra que després de “més de cinc mesos de paràlisi judicial” s’hagin acordat les declaracions, tant dels agents, com dels testimonis de “l’assassinat de la Sota” que, segons han indicat fonts del col·lectiu, declararan com a testimonis protegits.

A la denúncia, que Nova Eucària va presentar a finals de desembre, l’entitat va al·legar omissió d’auxili, abús de poder, ús de l’arma de foc fora de l’estipulat per llei i ús indegut i desproporcionat de la força. Segons el relat policial, una patrulla va veure la gossa deslligada i va instar l’amo, un noi sense sostre, perquè la lligués. En el marc de l’actuació la gossa hauria mossegat un dels agents en un braç i aquest va disparar a l’animal.

Més informació

Nou comentari