Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Pacma vol que l’agent que va matar la gossa Sota passi una prova psicològica

El partit animalista Pacma ha presentat aquest matí una denúncia contra l’agent de la Guàrdia Urbana que va matar la gossa Sota per maltractament animal. Fonts del partit detallen al TOT Barcelona que han esgotat la via administrativa, en què es va concloure que el policia va actuar de forma correcta, i que han hagut de seguir per la via judicial.

La denúncia s’ha presentat al jutjat d’instrucció de guàrdia perquè la derivi al jutjat d’instrucció número quatre, que porta el cas. El document, a què ha tingut accés el TOT Barcelona, posa en dubte que “una gossa bordant (…) pugui implicar un risc raonablement greu”, únic escenari en què estaria justificat l’ús de l’arma de foc. A més, exposa que el tret va suposar un perill per a la seguretat perquè podria haver ferit algú del carrer. 

Pacma recorda a través de la denúncia que si fos culpable la pena per l’agent, que encara no ha estat identificat, seria d’entre sis i 18 mesos de presó i entre dos i quatre anys d’inhabilitació per l’agent. Precisament això sol·licita el document, a més d’una autòpsia a la gossa, una prova psicològica al policia i gravacions de càmeres de seguretat de la zona. El document detalla que a l’examen mental es vol “acreditar les seves facultats cognitives” especialment “amb referència a la seva capacitat de portar i utilitzar armes de foc”. 

A la denúncia Pacma fa l’Ajuntament de Barcelona responsable civil subsidiari de l’actuació de l’agent, que vol dir que si l’agent no pot assumir la indemnització que se l’exigeixi ho farà el consistori.

El Pacma ha explicat en un comunicat que està disposat a arribar “fins al final” i suggereix que l’expedient intern de la Guàrdia Urbana es va tancar “en fals” ja que van presentar “proves escasses”.  A més, sol·licita que es creïn nous protocols d’actuació a la Guàrdia Urbana que incloguin “mesures de formació”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa