Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El govern espanyol atén 2.500 refugiats ucraïnesos a la Fira de Montjuïc
  • CA

El govern espanyol ha atès 2.525 refugiats ucraïnesos a la Fira de Montjuïc des que va obrir l’espai, el 17 de març. Segons l’executiu espanyol, cada dia s’hauria ofert suport a 133 persones, de mitjana. En aquest gran espai de Barcelona, ubicat a Sants, se’ls ha atorgat el permís de residència i de treball a tots aquells que ho hagin sol·licitat, a més d’oferir allotjament d’emergència, a través de l’entitat Creu Roja.

Juntament amb els centres de Madrid i Alacant, han estat més de 12.000 atencions. En xifres, el 37% dels refugiats auxiliats són menors i el 67% dels adults són dones. A més, sis de cada 10 sol·licitants d’asil disposen d’estudis superiors. La mitjana d’edat és dels 29 anys.

L’Ajuntament crea el seu propi centre

Mentrestant, l’Ajuntament ha posat a disposició d’aquesta comunitat nouvinguda un centre específic per oferir-los allotjament i aliment. Aquest nou espai disposa d’una capacitat per allotjar 80 persones, funciona des del 30 de març les 24 hores del dia, els set dies de la setmana i ofereix una cobertura integral de les necessitats bàsiques d’aquest col·lectiu.

Fins ara aquesta atenció municipal s’ha centralitzat al Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), que des de l’inici del conflicte ja ajudat més 2.600 persones, 974 allotjaments en primera instància, especialment fora de l’horari de 9.00 a 19.00 hores de la tarda, en què el dispositiu de Fira està en funcionament.

Alhora, prop de 900 persones s’han ofert a Barcelona per acollir refugiats ucraïnesos a casa seva. L’Ajuntament de Barcelona ho ha explicat aquest divendres, coincidint amb l’obertura d’un nou centre d’emergències municipal en què s’unificarà tota l’atenció als exiliats del país en guerra a causa de la invasió russa. Des de l’inici de les hostilitats a finals de febrer, els serveis municipals de la capital catalana han atès més de 4.300 persones desplaçades per culpa de la conflagració.

Més notícies
El Papa recomanant el llibre 'Hermanito' / Twitter
El Papa recomana un emotiu llibre d’una editorial barcelonina
Notícia: El Papa recomana un emotiu llibre d’una editorial barcelonina
Comparteix
El Pontífex explica a periodistes que l'ha colpit el relat poètic i dramàtic de 'Germanet'
Façana del centre que l'Ajuntament de Barcelona ha habilitat per l'atenció d'emergència dels refugiats ucraïnesos / Ajuntament de Barcelona
Barcelona crea un nou equipament per als refugiats ucraïnesos
Notícia: Barcelona crea un nou equipament per als refugiats ucraïnesos
Comparteix
Oferirà allotjament, menjar, roba i targetes moneder per a 80 persones, mentre l'Estat regularitza la seva situació
Llibres infantils al centre d'emergències per atendre refugiats ucraïnesos / Ajuntament de Barcelona
Prop de 900 barcelonins s’ofereixen a acollir refugiats ucraïnesos
Notícia: Prop de 900 barcelonins s’ofereixen a acollir refugiats ucraïnesos
Comparteix
Obre un nou centre d'emergències de 24 hores per atendre les necessitats dels desplaçats
Fira de Montjuïc / Europa Press
Els refugiats ucraïnesos rebran permís de residència i treball en 2 hores
Notícia: Els refugiats ucraïnesos rebran permís de residència i treball en 2 hores
Comparteix
La regidora de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez, diu que el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions del govern espanyol ha promès la "regularització exprés"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa