Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Prop de 900 barcelonins s’ofereixen a acollir refugiats ucraïnesos
  • CA

Prop de 900 persones s’han ofert a Barcelona per acollir refugiats ucraïnesos a casa seva. L’Ajuntament de Barcelona ho ha explicat aquest divendres, coincidint amb l’obertura d’un nou centre d’emergències municipal en què s’unificarà tota l’atenció als exiliats dels país en guerra a causa de la invasió russa. Des de l’inici de les hostilitats a finals de febrer, els serveis municipals de la capital catalana han atès més de 4.300 persones desplaçades per culpa de la conflagració.

L’equipament es troba al carrer Dos de Maig, al districte de Sant Martí. La nova oficina “atén les persones refugiades que estan acollides a casa de familiars i coneguts, o bé que s’han establert a la ciutat”, ha informat el consistori. El nou espai “permet l’allotjament a les persones que arriben a la ciutat a partir de les 19.00 hores i no tenen on quedar-se, fins que puguin ser redirigides al circuit estatal d’acollida” i al dispositiu creat pel Govern espanyol a la Fira de Barcelona, on es centralitzen els primers tràmits per concedir el permís de residència i de treball per la via exprès als refugiats arribats a Catalunya. També centralitzarà l’atenció social dels ucraïnesos que ja disposen de llar a la ciutat.

L’oficina funcionarà les 24 hores durant tots els dies de la setmana. Disposa de 80 places d’allotjament, servei d’esmorzar, dinar i sopar i servei de traducció, entre altres. A banda, el Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER) ha impartit 720 sessions grupals específiques d’orientació jurídica. “Malgrat no tenir competències, treballem perquè Barcelona sigui el refugi d’aquells que fugen de l’horror de la guerra”, ha apuntat el regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra.

Per altra banda, el Port de Barcelona ha informat aquest divendres que ha enviat 182 tones de medicaments i productes bàsics a Ucraïna, com aliments, roba i calçat. Les aportacions de material per al poble ucraïnès s’han fet a través d’entitats i associacions. Voluntaris del Port i el Banc d’Aliments són els encarregats de gestionar la recepció del material, mentre que Open Arms es fa càrrec de la recollida i l’entrega.

Més notícies
Voluntari del Port de Barcelona carregant un dels camions amb ajuda humanitària per Ucraïna / Port de Barcelona
El Port envia 182 tones de medicaments i productes bàsics a Ucraïna 
Notícia: El Port envia 182 tones de medicaments i productes bàsics a Ucraïna 
Comparteix
La institució admet que per optimitzar l'ajuda és més "adient" fer donacions econòmiques
Ciutadans bielorussos protestant contra la guerra i la invasió russa d'Ucraïna, a plaça Catalunya / QS
Barcelona enviarà dos vehicles de rescat a Ucraïna
Notícia: Barcelona enviarà dos vehicles de rescat a Ucraïna
Comparteix
L'objectiu és assistir en zones bombardejades pel govern de Rússia
La incineradora de residus de Tersa, a Sant Adrià de Besòs / Grup Tersa / Europa Press
La justícia revifa l’alerta per càncer a la incineradora del Besòs
Notícia: La justícia revifa l’alerta per càncer a la incineradora del Besòs
Comparteix
La causa contra Eloi Badia ensorra els esforços per remodelar i negar riscos a la planta de Tersa
El túnel de Glòries en sentit Besòs / ACN
ERC demana un carril BUS-VAO per evitar retencions pel túnel de les Glòries
Notícia: ERC demana un carril BUS-VAO per evitar retencions pel túnel de les Glòries
Comparteix
L'objectiu dels republicans és apostar perquè els vehicles privats vagin tan plens com sigui possible, per reduir el nivell de contaminació i estalviar combustible

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa