Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC demana un carril BUS-VAO per evitar retencions pel túnel de les Glòries
  • CA

El grup municipal d’ERC demana a l’Ajuntament de Barcelona que s’habiliti un carril BUS-VAO a l’entrada de Barcelona per evitar les retencions pel túnel de les Glòries, com el consistori ja ha advertit que passarà. La nit de dissabte a diumenge s’obrirà el tram en sentit Llobregat, el darrer que restava, després que el 6 de novembre ho fes el que anava direcció Besòs. Aquesta ha estat una de les obres de major cost i complexitat tècnica que ha hagut de resoldre l’administració local en els últims anys. De fet, la construcció s’ha allargat més de vuit anys.

Des del 2020 existeix un carril Bus-VAO a la C-31, entre Badalona Nord i Badalona Sud, i els republicans proposen que Glòries sigui l’inici i final d’aquesta via “per maximitzar la utilitat pública de la inversió realitzada” i mitigar els embussos. “Aquest prec s’emmarca dins una estratègia pel foment de l’ús del cotxe compartit que per a Esquerra és clau, més encara en el context de crisi energètica i d’augment del preu dels combustibles”, ha assegurat el regidor Max Zañartu.

Conscient de les molèsties, un dels propòsits que s’ha fixat l’Ajuntament és que dins del túnel no es produeixin retencions. És per això que s’han instal·lat dos semàfors, a banda i banda, que esponjaran el volum de vehicles que circulen sota terra, amb la vista posada que les retencions, si es produeixen, ho facin als extrems i no al subsolCap membre del consistori s’ha atrevit a aventurar la magnitud dels hipotètics col·lapses que hi pugui haver, però han explicat que han fet models teòrics i predictius sobre això mateix, sense donar més detalls.

En total, es calcula que de forma diària hi circulen 78.000 vehicles, 43.000 en sentit Llobregat i 35.000 en sentit Besòs. Quant a vehicles grans, per aquesta via passen més de 250 autocars al dia, incloent-hi els interurbans, regulars i discrecionals i en surten una xifra similar, el que suposa 15.000 persones d’entrada i 15.000 més de sortida movent-se amb transport col·lectiu, segons les dades de l’Ajuntament.

Més notícies
Obres a la plaça de les Glòries / Jordi Play
foto: Jordi Play
Quan començaran a multar els radars del túnel de Glòries
Notícia: Quan començaran a multar els radars del túnel de Glòries
Comparteix
Les càmeres de vigilància no s'activaran encara en mode sancionador, si bé hi haurà vigilància de la Guàrdia Urbana
El túnel de Glòries en sentit Besòs / ACN
L’Ajuntament adverteix que hi haurà retencions pel túnel de les Glòries
Notícia: L’Ajuntament adverteix que hi haurà retencions pel túnel de les Glòries
Comparteix
Pronostiquen cues a l'entrada de la ciutat i recomanen l'ús del transport públic
El túnel de Glòries en sentit Besòs / ACN
El túnel de Glòries obrirà el carril en sentit Llobregat el 3 d’abril
Notícia: El túnel de Glòries obrirà el carril en sentit Llobregat el 3 d’abril
Comparteix
L'Ajuntament assegura que acaba la "barrera que fins avui havia existit en aquest àmbit, tornant a unir barris, districtes i ciutat"
L'anunci del RACC a la premsa aquest dimarts
Avís demolidor del RACC: les conseqüències d’una Barcelona en obres
Notícia: Avís demolidor del RACC: les conseqüències d’una Barcelona en obres
Comparteix
L'associació automobilística augura més contaminació i congestió a la ciutat els propers vuit anys per les obres previstes

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a abril 01, 2022 | 15:50
    Ricard abril 01, 2022 | 15:50
    És curiós com els "nostres" polítics copien acríticament les fonèticament castellanes d'origen i antiestètiques denominacions dels vials per a vehicles col.lectius. VAO, la una paraula tan bonica en català!
  2. Icona del comentari de: Fran BCN a abril 01, 2022 | 16:34
    Fran BCN abril 01, 2022 | 16:34
    Els d ERC.com sempre de perfil.amb la Colau aneu fent..feu.feu..

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa