Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El túnel de les Glòries obre en sentit Besòs després de set anys d’obres

El túnel de la plaça de les Glòries ha obert aquest dissabte a la matinada els seus tres carrils en sentit Besòs després de sis anys i mig d’obres. La infraestructura ha començat a funcionar amb un únic carril a les 2.45 hores i ha obert els altres dos a les 5.20 hores.

Segons ha detallat en declaracions als mitjans de comunicació el gerent de Mobilitat i Infraestructures, Manuel Valdés, durant la primera hora hi han passat 300 vehicles i fins a les set del matí hi ha circulat uns 1.300. Valdés ha demanat “precaució” i ha advertit que al principi, a “causa del canvi d’hàbit, hi haurà més intensitat de trànsit perquè la gent s’haurà d’acostumar al canvi”. A més, ha detallat que en els pròxims dies estaran amatents per fer qualsevol “ajust”.Les tasques per desviar els tres carrils –dos per a vehicles privats i un per a busos interurbans- cap a l’interior del túnel han començat aquest divendres a dos quarts d’onze de la nit.

Les obres han consistit a pavimentar l’exterior del túnel, repintar les ratlles del terra i fer un canvi en la regulació semafòrica per tal que els vehicles poguessin circular per l’interior del túnel.

El gerent de Mobilitat i Infraestructures de l’Ajuntament de Barcelona s’ha mostrat confiat que la nova infraestructura “funcioni i pugui absorbir tot el trànsit previst”. En poques setmanes, el consistori espera que els conductors ja s’hagin “familiaritzat” amb el túnel i que la sortida sigui fluida. De fet, a parer seu, el que cal ara és “observar” des de la central de mobilitat i la central de túnels com evoluciona el trànsit per si cal fer qualsevol ajust per intentar “optimitzar la distribució del trànsit”. A més, ha detallat que el carril bici entrarà en funcionament en els pròxims dies.

Des d’aquest dissabte l’accés al túnel es fa des de la Gran Via de les Corts Catalanes, a l’altura del carrer de Padilla. El túnel dona servei a tots els vehicles que van en direcció Badalona/Mataró ( C-·31) o als que han d’agafar la sortida del carrer Bilbao. Els vehicles que accedien a la C-31 des del carrer Llacuna ja no ho podran fer des d’aquest punt i hauran d’anar a buscar el tronc central de la Gran Via des de la incorporació del carrer Selva de Mar, passant pel carrer Perú.

A partir d’ara, els operaris continuaran treballant en l’altre túnel, que permetrà que els 43.000 vehicles que cada dia entren a la ciutat també puguin passar per sota terra. La previsió és que aquesta infraestructura s’obri en sentit Llobregat a principis del 2022.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa