Dues setmanes sense saber què li va passar al Mamadou

Amics i familiars del jove que va morir per una baralla al costat de Razzmatazz es manifesten pel centre de Barcelona per reclamar respostes

Mamadou Haidara, de 23 anys, va morir fa dues setmanes després d’una baralla al carrer, a mig camí entre Razzmatazz i la parada de metro de Bogatell (L4), explica el seu entorn. Després de cinc dies sense saber res d’ell, es van assabentar que havia mort per un atac “d’una vintena de pakistanesos amb pals i ganivets”, diu el Yusuf, un dels seus millors amics. Almenys això és el que els ha explicat l’acompanyant del Mamadou aquell matí, mentre prenien l’aire i fumaven una cigarreta. Després que el Mamadou tingués una picabaralla verbal amb un pakistanès que el va anar a incordiar, asseguren, va arribar el grup agressor –que hauria cridat el pakistanès ofès– i l’amic va aconseguir fugir “mort de por”, narra el Yusuf, erigit en portaveu durant una protesta pel centre de Barcelona aquesta tarda.

Els Mossos d’Esquadra investiguen el cas com a possible homicidi, segons ha avançat El Periódico, però la família es queixa que només els han permès veure el cos a Saido Haidara, el pare de la víctima, a través d’un vidre i després de molts esforços. Els familiars volen repatriar el cadàver a Mali i així ho han demanat a través del consolat del país africà, asseguren. Tanmateix, no se’ls ha aclarit quan serà possible. En principi, això ho determina el jutge, un cop consideri que el cadàver ja no li fa més servei com a prova en el cas investigat. 

Davant d’una mort de la qual no tenen certificat el dia –tot i que l’amic els assegura que va ser el divendres 8 de febrer– i sobre la qual hi ha molt poca informació publicada, l’entorn del Mamadou ha sortit al carrer aquesta tarda per reivindicar que “les vides dels negres també importen”. En un trajecte que ha acabat a la plaça Sant Jaume, els amics han exposat els pocs detalls que saben de la mort d’Haidara i han demanat respostes concretes a la policia.

Segons explica el Yusuf, després de no tenir notícies del seu amic durant dos dies, va començar a preguntar. Va arribar a la Lola, la parella del Mamadou, que li va dir que estava preocupada perquè tampoc en sabia res. Seguint la seva versió, és possible que el Mamadou no portés identificació perquè havia sortit a prendre la fresca només. Finalment, el dimecres de la setmana següent van rebre la notícia tràgica després que els agents de Mossos d’Esquadra arribessin a conèixer el domicili de la víctima per unes indicacions escrites que portava al clauer, diuen els seus amics.

El Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) es limita a concretar que va rebre un avís a dos quarts de cinc de la matinada del dissabte 8 de febrer per un ferit greu al carrer Almogàvers amb Pamplona, just al costat de la sala Razzmatazz i que van traslladar la víctima a l’Hospital de Sant Pau. Els familiars asseguren que això encaixa amb el cas del Mamadou, però com moltes altres incògnites, esperen que els ho resolguin tan aviat com sigui possible. 

 

Més informació

Nou comentari