Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Manifestació per protestar per la mort d’un detingut de 18 anys a la comissaria de Ciutat Vella
  • CA

Desenes de persones s’han concentrat aquesta tarda al Raval per protestar per la mort de l’Aadel, el jove de 18 anys que va perdre la vida sota custòdia policial diumenge passat a la comissaria de Ciutat Vella. 

La manifestació, convocada per diferents col·lectius entre els que s’inclou la CUP, clama contra “el racisme institucional” i critica els pocs detalls que han transcendit sobre la mort del detingut. Tot i que l’autòpsia i les imatges de la comissaria de Ciutat Vella confirmen que no va existir cap tipus de violència policial, el col·lectiu protesta per la manca de responsabilitats per part de cap institució sobre el cas de l’Aadel. Així mateix, lamenten que no s’hagi emès cap comunicat de condol.

A la marxa, que ha passat pels carrers de l’Aurora i Riereta, s’han sentit càntics contra la llei d’estrangeria i de record per a Juan Andrés Benítez, l’home mort el 2013 per una detenció violenta del cos de Mossos d’Esquadra al carrer Aurora. I alguns dels manifestants han fet una pintada en una de les parets del carrer de la Riereta: “DGAIA còmplices”. Aadel, que era un refugiat sirià, havia estat sota la tutela de la DGAIA i els manifestants també consideren la direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència responsable de la situació del noi, que va acabar morint a la comissaria –de mort no violenta, segons els forenses– mentre estava detingut pel robatori d’un mòbil. 

Espelmes en record d'Aadel, el noi sirià mort a la comissaria de Ciutat Vella, al CUAP Pere Camps / D.C.

Espelmes en record d’Aadel davant del CUAP Pere Camps / D.C.

La manifestació s’ha aturat al CUAP Pere Camps, on l’Aadel va ser atès hores abans de morir, i s’hi han deixat espelmes i flors en record del noi sirià.

Fonts de la Cup Capgirem Barcelona han explicat que seguiran el cas de prop i continuaran demanant explicacions. Fins i tot deixen la porta oberta a acudir a la via institucional per reclamar responsabilitats si no s’aclareixen “algunes ombres” que han trobat després de parlar amb familiars de la víctima.

Més notícies
L’autòpsia del detingut descarta que la mort a la comissaria de Ciutat Vella fos violenta
Notícia: L’autòpsia del detingut descarta que la mort a la comissaria de Ciutat Vella fos violenta
Comparteix
La CUP recorda que el noi era un refugiat sirià i anuncia una protesta contra les morts sota custòdia policial
Mor un detingut a la comissaria de Ciutat Vella dels Mossos
Notícia: Mor un detingut a la comissaria de Ciutat Vella dels Mossos
Comparteix
Era un noi de 18 anys arrestat unes hores abans per un intent de robatori al carrer

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa