Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El veí mort del Baró del Viver havia denunciat el presumpte assassí 24 hores abans

Eduardo Colmena, de 42 anys, sabia que el podien matar. Finalment va ser assassinat ahir al voltant de les deu de la nit quan baixava a passejar el gos i fer una petita compra a la plaça del costat de casa, però els darrers dies de la seva vida se’ls va passar rebent amenaces de mort i informant a Mossos d’Esquadra. Exactament un dia abans de la seva mort, a les 21:47 hores del divendres, posava una denúncia on reconeixia tenir por i haver sentit a un membre de la família amb la que tenia disputes dir-li al presumpte assassí “Saca la pistola y pégale un tiro”. Es referia a un enfrontament que va tenir aquell mateix divendres a la tarda, on diversos familiars d’ètnia gitana que vivien a la plaça del Baró del Viver el van amenaçar amb ganivets i una navalla. “Le tengo que pegar un tiro, le tengo que matar, voy a violar a su mujer” va ser la frase que va denunciar Colmena aquell dia a Mossos d’Esquadra. Li havia sentir dir-ho al principal sospitós d’haver comés el crim, segons els veïns del barri.

Fonts policials, que expliquen que encara no s’ha realitzat cap detenció, en referència a la denúncia prèvia asseguren que, com passa amb totes els requeriments, es va iniciar un procés d’informació a instàncies judicials perquè es prenguessin les mesures pertinents, però que sense una fotografia o prova evident de l’existència de la pistola el jutge no autoritza l’entrada policial urgent al domicili dels sospitosos. Segons les mateixes fonts, no es va disposar cap operació de protecció especial perquè ja feia 4 anys que la víctima i els denunciats acumulaven amenaces i acusacions, i tot havia quedat en petites confrontacions com escopinades o bufetades. Tanmateix, Mossos no té constància que es posés una denúncia amb la intensitat d’una amenaça de mort amb arma de foc amb anterioritat.

A l’episodi de divendres a la tarda, el presumpte assassí va mostrar a Eduardo Colmena un ganivet de grans dimensions, segons la declaració de la víctima. També ho van fer la dona i la filla del denunciat, i el fill va mostrar una navalla. Finalment, va aconseguir escapar-se corrent a casa seva. Però hores després, Colmena rebria un avís a l’intèrfon de casa seva demanant-li que baixés per parlar, que volien “arreglar les coses”. Un amic, segons la víctima, el va alertar que era una trampa i que l’estaven esperant amb pals i ganivets, així que ell es va quedar a casa i va tornar a trucar, així com havia fet després de la primera trobada, a Mossos d’Esquadra.

Des de la policia catalana asseguren que s’havia activat el procés judicial per estudiar el cas, ja que la mera tinença d’armes de foc no reglades  constitueix un delicte, però han apuntat que la immensa majoria de denúncies perquè algú ha sentit que un altre té una pistola són falses. Pel que fa al coneixement que té Mossos d’Esquadra dels constants problemes que causava la família, segons denuncien diversos veïns, fonts policials senyalen que els constaven “actes incívics”. La família va marxar del seu domicili després del crim i avui els veïns hi han calat foc

Més notícies

Maten un home a trets al mig del carrer a Barcelona

Notícia: Maten un home a trets al mig del carrer a Barcelona
Comparteix
Els Mossos d'Esquadra investiguen el cas, que s'ha produït aquesta mateixa nit
Notícia: Maten un home a trets al mig del carrer a Barcelona - Mobile

“A mi també em van amenaçar amb pistola i ganivets fa quatre dies”

Notícia: “A mi també em van amenaçar amb pistola i ganivets fa quatre dies”
Comparteix
Diversos veïns del Baró de Viver expliquen que havien vist la família del presumpte autor del crim amb armes blanques i una pistola en diferents ocasions
Notícia: “A mi també em van amenaçar amb pistola i ganivets fa quatre dies” - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: jg a desembre 23, 2018 | 18:36
    jg desembre 23, 2018 | 18:36
    han tenido que matar a un pobre hombre...otro caso como el de laura luelmo...unos vecinos asesinos...y gitanos...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa